Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa shoarma z kurczaka to fast food w prostym i zdrowym wydaniu! Wbrew pozorom, przygotowanie tej aromatycznej potrawy nie jest szczególnie trudne ani czasochłonne. Wystarczy jedynie wcześniej zaopatrzyć się we wszystkie składniki.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2225
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4748
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 68
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2225
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4748
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 68
Składniki
Filety z kurczaka pokrój w cienkie paski. W misce wymieszaj przyprawy, olej oraz sól i pieprz. Dodaj mięso i dokładnie obtocz w marynacie. Odstaw do lodówki na minimum 30 minut.
Rozgnieć fetę widelcem, dodaj jogurt, przeciśnięty czosnek, zioła, sok z cytryny i pieprz. Wymieszaj na jednolity sos i odstaw do lodówki, aby się przegryzł.
Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju. Smaż kurczaka na średnim ogniu ok. 10 minut. Odstaw.
Pomidory pokrój w kostkę, sałatę posiekaj, cebulę pokrój w cienkie piórka.
W aluminiowych foremkach albo na głębokich talerzach układaj obok siebie sałatę, pomidory, cebulę, porcję mięsa. Na wierzch dodaj kleks sosu jogurtowego i jeśli lubisz, ostrego sosu paprykowego.
Podgrzej chlebki pita w piekarniku albo na suchej patelni i podaj je obok foremki.