Do góry

Dania główne Przepis na:

Domowa szynka z szałwią

Domowa szynka z szałwią

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 4157

Dodano:

Odsłon: 24062

Szynka pieczona z tego przepisu smakuje wybornie.Przekonaliśmy się już, że najsmaczniejsze są domowe wędliny.. Przynajmniej wiadomo, że będziemy jeść dokładnie to co chcemy. Przepis od naszego znajomego:)

Składniki

  • 1 kg surowej szynki
  • przyprawy wedle uznania /u nas zioła prowansalskie
  • papryka
  • majeranek
  • sól, pieprz/ szałwia, oliwa z oliwek
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Domowa szynka z szałwią

Przygotowanie

  1. Szynkę myjemy. Zioła mieszamy z oliwą z oliwek i nacieramy mięsko. Odkładamy na parę godzin do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni.Temperatura jest taka niska żeby nasza szyneczka była soczysta. Czas pieczenia jest uzalezniomy od tego ile kg mamy szynki. Na każdy kilogram pieczemy 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i owijamy w folię aluminiową, żeby powoli stygła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elwirski 27 kwietnia 2015 a ja polecam domowy schab łososiowy
http://elwirski.blogspot.com/2015/04/schab-ala-ososiowy.html

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń