Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona z tego przepisu smakuje wybornie.Przekonaliśmy się już, że najsmaczniejsze są domowe wędliny.. Przynajmniej wiadomo, że będziemy jeść dokładnie to co chcemy. Przepis od naszego znajomego:)
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 700
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 328
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 128
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 700
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 328
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 128
Składniki
Szynkę myjemy. Zioła mieszamy z oliwą z oliwek i nacieramy mięsko. Odkładamy na parę godzin do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni.Temperatura jest taka niska żeby nasza szyneczka była soczysta. Czas pieczenia jest uzalezniomy od tego ile kg mamy szynki. Na każdy kilogram pieczemy 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i owijamy w folię aluminiową, żeby powoli stygła.