Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka pieczona z tego przepisu smakuje wybornie.Przekonaliśmy się już, że najsmaczniejsze są domowe wędliny.. Przynajmniej wiadomo, że będziemy jeść dokładnie to co chcemy. Przepis od naszego znajomego:)
Szynkę myjemy. Zioła mieszamy z oliwą z oliwek i nacieramy mięsko. Odkładamy na parę godzin do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni.Temperatura jest taka niska żeby nasza szyneczka była soczysta. Czas pieczenia jest uzalezniomy od tego ile kg mamy szynki. Na każdy kilogram pieczemy 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i owijamy w folię aluminiową, żeby powoli stygła.
Tak naprawdę domowa pizza to pyszne danie dla każdego, które można także wycz...
Odsłon: 704
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 298
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 116
Orzeźwia w upalne dni. Z lodem i plasterkiem cytryny...rewelacja!
Odsłon: 298
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 116
Składniki
Szynkę myjemy. Zioła mieszamy z oliwą z oliwek i nacieramy mięsko. Odkładamy na parę godzin do lodówki. Piekarnik nagrzewamy do 110 stopni.Temperatura jest taka niska żeby nasza szyneczka była soczysta. Czas pieczenia jest uzalezniomy od tego ile kg mamy szynki. Na każdy kilogram pieczemy 2 godziny. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i owijamy w folię aluminiową, żeby powoli stygła.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1560
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2174