Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina to w wielu polskich domach obowiązkowa pozycja podczas Świąt a także innych okazji.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1440
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1609
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól, cukier, ziołowy pieprz, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu oraz czosnek. Do wody dodajemy również musztardę i majonez, całość dokładnie mieszamy, zagotowujemy i studzimy. Do wystudzonej zalewy wkładamy mięso, wszystko doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 10 minut i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na noc.
Rano wszystko ponownie doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na niewielkim ogniu 10 minut i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin. Po tym czasie mięso wyjmujemy z zalewy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry i podajemy na zimno.