Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina to w wielu polskich domach obowiązkowa pozycja podczas Świąt a także innych okazji.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1783
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14334
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19464
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13140
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1783
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14334
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19464
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13140
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól, cukier, ziołowy pieprz, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu oraz czosnek. Do wody dodajemy również musztardę i majonez, całość dokładnie mieszamy, zagotowujemy i studzimy. Do wystudzonej zalewy wkładamy mięso, wszystko doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 10 minut i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na noc.
Rano wszystko ponownie doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na niewielkim ogniu 10 minut i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin. Po tym czasie mięso wyjmujemy z zalewy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry i podajemy na zimno.