Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina to w wielu polskich domach obowiązkowa pozycja podczas Świąt a także innych okazji.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8351
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3104
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117956
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8351
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3104
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1521
Składniki
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól, cukier, ziołowy pieprz, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarna czarnego pieprzu oraz czosnek. Do wody dodajemy również musztardę i majonez, całość dokładnie mieszamy, zagotowujemy i studzimy. Do wystudzonej zalewy wkładamy mięso, wszystko doprowadzamy do wrzenia, gotujemy 10 minut i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na noc.
Rano wszystko ponownie doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na niewielkim ogniu 10 minut i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 8 godzin. Po tym czasie mięso wyjmujemy z zalewy osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry i podajemy na zimno.