Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną domową wędlinę, cała procedura jest bardzo prosta i każdy sobie poradzi, warto wypróbować ten przepis, wędlina zrobiona domowym sposobem jest najlepsza. Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-) Przepis https://youtu.be/5R8dCyoYO9I
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 50
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 283
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 399
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3350
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3719
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 50
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 283
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 399
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3350
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3719
Składniki
Zaczynamy od podsmażenia cebuli, papryki i czosnku, podsmażamy na patelni z olejem rzepakowym, warzywa kroimy w kostkę, delikatnie solimy i pieprzymy. Jak już zmiękną, patelnię odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wyścielamy folię spożywczą na deskę, filety musimy rozkroić, lecz nie do końca, tak aby były 2 duże płaty układamy je na deskę i rozbijamy jak na kotlety, formując prostokąt, następnie delikatnie solimy i pieprzymy, odstawiamy na chwilę i zajmiemy się teraz mięsem mielonym. Mięso mielone wrzucamy do miski i dorzucamy przyprawy, żelatynę, posmażone warzywa, ser żółty pokrojony w kotkę, solimy i pieprzymy, wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na rozklepane filety, masę rozciągamy po całej powierzchni fileta i pomagając sobie folią, zawijamy roladę delikatnie dociskając całość. Następnie przekładamy roladę na papier do pieczenia już bez folii i wkładamy do blaszanej formy, dociskamy i zawijamy papierem. Blachę z roladą wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra, dół bez termoobiegu i pieczemy 70 minut. Po tym czasie formę wyciągamy i odstawiamy na deskę do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej, następnie blachę umieszczamy w lodówce na minimum 12 godzin i pyszna domowa wędlina jest gotowa !!! Roladę można również wykorzystać jako pieczeń obiadową, wtedy tylko dodajemy mniej soli i nie dosypujemy żelatyny. Smacznego :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)