Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną domową wędlinę, cała procedura jest bardzo prosta i każdy sobie poradzi, warto wypróbować ten przepis, wędlina zrobiona domowym sposobem jest najlepsza. Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-) Przepis https://youtu.be/5R8dCyoYO9I
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21653
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21653
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Zaczynamy od podsmażenia cebuli, papryki i czosnku, podsmażamy na patelni z olejem rzepakowym, warzywa kroimy w kostkę, delikatnie solimy i pieprzymy. Jak już zmiękną, patelnię odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wyścielamy folię spożywczą na deskę, filety musimy rozkroić, lecz nie do końca, tak aby były 2 duże płaty układamy je na deskę i rozbijamy jak na kotlety, formując prostokąt, następnie delikatnie solimy i pieprzymy, odstawiamy na chwilę i zajmiemy się teraz mięsem mielonym. Mięso mielone wrzucamy do miski i dorzucamy przyprawy, żelatynę, posmażone warzywa, ser żółty pokrojony w kotkę, solimy i pieprzymy, wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na rozklepane filety, masę rozciągamy po całej powierzchni fileta i pomagając sobie folią, zawijamy roladę delikatnie dociskając całość. Następnie przekładamy roladę na papier do pieczenia już bez folii i wkładamy do blaszanej formy, dociskamy i zawijamy papierem. Blachę z roladą wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra, dół bez termoobiegu i pieczemy 70 minut. Po tym czasie formę wyciągamy i odstawiamy na deskę do całkowitego ostygnięcia w temperaturze pokojowej, następnie blachę umieszczamy w lodówce na minimum 12 godzin i pyszna domowa wędlina jest gotowa !!! Roladę można również wykorzystać jako pieczeń obiadową, wtedy tylko dodajemy mniej soli i nie dosypujemy żelatyny. Smacznego :-) Zapraszam serdecznie na film z przepisem :-)