Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 57
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43829
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 209
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 642
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 57
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 43829
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 209
Delikatne mięso, aromatyczne kurki, smaczne sery, to super połączenie aby pow...
Odsłon: 642
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mielone mięso z cebulą, jajkiem i tartą bułką. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wyrobić.
Masę podzielić na cztery części, uformować okrągłe kotlety.
Na gorącej patelni (grillowej lub zwykłej) , z niewielką ilością tłuszczu, smażyć burgery po około 3 minuty z obu stron.
W międzyczasie bułki przekroić na pół, lekko podpiec w piekarniku przez kilka minut, żeby były ciepłe i chrupiące. Umyć i osuszyć sałatę. Ogórek, pomidor i cebulę pokroić w plastry.
Połówki bułek posmarować cienko majonezem, Na dolnej połówce położyć rukolę (lub inną ulubioną zieleninę), następnie usmażony burger i plastry warzyw. Polać ketchupem, przykryć drugą połówką bułki.