Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1481
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 575
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1481
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 575
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mielone mięso z cebulą, jajkiem i tartą bułką. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wyrobić.
Masę podzielić na cztery części, uformować okrągłe kotlety.
Na gorącej patelni (grillowej lub zwykłej) , z niewielką ilością tłuszczu, smażyć burgery po około 3 minuty z obu stron.
W międzyczasie bułki przekroić na pół, lekko podpiec w piekarniku przez kilka minut, żeby były ciepłe i chrupiące. Umyć i osuszyć sałatę. Ogórek, pomidor i cebulę pokroić w plastry.
Połówki bułek posmarować cienko majonezem, Na dolnej połówce położyć rukolę (lub inną ulubioną zieleninę), następnie usmażony burger i plastry warzyw. Polać ketchupem, przykryć drugą połówką bułki.