Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8698
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10318
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać mielone mięso z cebulą, jajkiem i tartą bułką. Dodać pozostałe składniki, dokładnie wyrobić.
Masę podzielić na cztery części, uformować okrągłe kotlety.
Na gorącej patelni (grillowej lub zwykłej) , z niewielką ilością tłuszczu, smażyć burgery po około 3 minuty z obu stron.
W międzyczasie bułki przekroić na pół, lekko podpiec w piekarniku przez kilka minut, żeby były ciepłe i chrupiące. Umyć i osuszyć sałatę. Ogórek, pomidor i cebulę pokroić w plastry.
Połówki bułek posmarować cienko majonezem, Na dolnej połówce położyć rukolę (lub inną ulubioną zieleninę), następnie usmażony burger i plastry warzyw. Polać ketchupem, przykryć drugą połówką bułki.