Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 2015
Dodano: 10.03.2009
Odsłon: 44702
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Cebule kroimy na pół i następnie w raczej grubsze pół-plasterki. To samo czynimy z papryką po uprzednim umyciu i wydrążeniu gniazd nasiennych. Cebulę i paprykę smażymy na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Kurczaka myjemy suszymy i kroimy w drobną kostkę oprószamy solą, pieprzem i mieszanką meksykańską. Następnie smażymy na osobnej patelni. Gdy kurczak osiągnie złoty kolor dodajemy do niego pastę pomidorową. Smażymy razem OK. 10 minut i następnie dodajemy do warzyw i mieszamy wszystko razem Placek Buritos podgrzewamy w kuchence mikrofalowej. Następnie układamy na nim liść sałaty, nastepnie przygotowany farsz i polewamy sosem czosnkowym. Zwijamy jak na załączonym zdjęciu albo jak komu wygodniej
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

agniesia76 18 maja 2010Zgłoś do usunięcia
ja ciasto robię na oko, woda ciepła, mąka, trochę soli, rozwałkowuje i smażę a raczej podpiekam, bez tłuszczu na patelni, najlepiej przed samym podaniem bo one potem wysychają i są kruche i łamliwe ;0), albo podpiekam na blasze w piekarniku.1 Kto głosował? | Odpowiedz

gvlba 08 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Nie chcem się czepiac,ale z tego co wiem to powinno nazywac sie tortilla bo buritos jest z mięsem wołowym.Przynajmniej o takiej nazwie jadlam w restauracji meksykańskiej0 Kto głosował? | Odpowiedz

bocian_777 08 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
tez by mi sie przydal ten przepis na placuszki:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

anulkaD 08 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
do agniesia76; poprosimy o przepis na te placuszki:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

moniaaaa 27 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
do ulubionych:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

agniesia76 24 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
ja zrobiłam swoje placki buritos drogie są w sklepach) i naprawdę dobre wyszły pierwszy raz robiłam, pycha pycha i jeszcze raz pycha1 Kto głosował? | Odpowiedz