Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z nadzieniem zrobionym z mielonego mięsa wieprzowego i ryżu, zawinięte w liście kapusty.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 85
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 404
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 167
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 85
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 404
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 167
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Składniki
W 2 szklankach wody gotujemy ryż. Gdy woda z ryżem zacznie się zagęszczać kończymy gotowanie, przykrywamy i czekamy 30 minut. Po 30 minutach ryż mieszamy, studzimy i dodajemy do zmielonego mięsa z czosnkiem. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Gotowy farsz zawijamy w parzone liście kapusty, formując gołąbki.
Na dno większego garnka układamy 2 liście kapusty, ziele angielskie, liście laurowe, pokrojoną w plasterki marchew i gołąbki. Na wierzch kładziemy zielone natki lubczyku, pietruszki i koper. Przykrywamy wszystko 2 liśćmi kapusty, zalewamy wodą z łyżką soli i gotujemy do miękkości gołąbków około 60 minut. Po 60 minutowym gotowaniu możemy spróbować gołąbka czy jest dobry. Jeżeli jest dobry to bierzemy z garnka pół litra wywaru, mieszamy w nim 200 ml koncentratu pomidorowego, wlewamy do garnka z gołąbkami i gotujemy jeszcze z 15 minut.
Gotowe gołąbki możemy podać z pieczywem jak i z ugotowanymi ziemniakami i zrobionym sosem z wywaru w którym gotowały się gołąbki.
Smacznego !!!