Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie trochę pracochłonne, ale chyba nikogo nie trzeba przekonywać, że warto poświęcić na nie czas.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 327
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Z mąki, soli i jajek zagniatam ciasto.
Ciasto rozwałkowuję na placki, zostawiam na15-20 minut by podeschły. Następnie za pomocą radełka wycinam łazanki.
Na suchej patelni odparowuję oczyszczone grzyby z nadmiaru wody. Na drugiej dużej patelni wytapiam na rumiano boczek, dodaję pokrojoną cebulę i smażę 3-4 minuty. Do podsmażonego boczku z cebulą dodaję odparowane grzyby i całość duszę 15 minut.
Kapustę kroję w szersze paski, solę, zalewam wodą i gotuję do miękkości. Odlewam wodę. Gdy kapusta jest prawie miękka gotuję al'dente łazanki w osolonym wrzątku. Odlewam wodę.
W dużym garnku mieszam wszystkie gorące składniki: łazanki, kapustę i uduszone grzyby z boczkiem i cebulą. Przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszam.
Łazanki są wyborne zarówno zaraz po ugotowaniu, jak również odgrzewane. A nawet jeszcze lepsze, gdy smaki przegryzą się.