Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
polecam bo są bardzo smaczne ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 482
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 482
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2785
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14505
Składniki
Mięso kroimy na małe kawałeczki; wrzucamy do miski i posypujemy przyprawami. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę, można sobie przygotować mięso również dzień wcześniej.
ciasto - do miski wbijamy jajka, dodajemy przyprawy oraz mleko; miksujemy. Następnie dosypujemy mąkę i ponownie miksujemy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego w razie potrzeby dosypujemy więcej mąki bądź wlewamy więcej mleka.
Do miski z ciastem przekładamy kawałki mięsa i obtaczamy dokładnie, tak żeby były nim całe pokryte.
Do wysokiego pojemnika bądź torebki plastikowej wsypujemy obie mąki wkładamy kąski kurczaka, potrząsamy delikatnie, żeby mąką dokładnie się przykleiła. Można również pojedynczo panierować w mące ale tak zdecydowanie będzie szybciej.
Na rozgrzany olej wrzucamy mięso, zwracając uwagę, by kawałki kurczaka nie dotykały się. Smażymy około 5-7 min; do uzyskania złotego koloru.
Usmażone nuggetsy przekładamy na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.