Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odchudzona wersja frytek - pieczone w piekarniku i nie ociekające tłuszczem.Frytki wrzucamy na wrzątek po to, żeby pozbyć się nadmiaru cukrów prostych z ziemniaków. Dzięki gotowaniu frytki będą bardziej miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz oraz nie sflaczeją. Dobrze smakują same, z ulubionym sosem lub jako dodatek do obiadu. Polecam!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10465
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3086
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2193
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 851
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10465
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3086
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2193
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 851
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w grube paski. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy pokrojone ziemniaki na wrzątek. Trzymamy pod przykrywką przez 3 min w gorącej ale nie wrzącej wodzie. Po tym czasie ziemniaki odcedzamy i studzimy.
Gdy ostygną polewamy oliwą lub olejem oraz posypujemy papryką. Frytki przekładamy na dużą blaszkę i rozkładamy równomiernie tak aby nie leżały jedna na drugiej. Posypujemy solą.
Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 200 st piekarnika i pieczemy przez 20 min. Smacznego!