Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odchudzona wersja frytek - pieczone w piekarniku i nie ociekające tłuszczem.Frytki wrzucamy na wrzątek po to, żeby pozbyć się nadmiaru cukrów prostych z ziemniaków. Dzięki gotowaniu frytki będą bardziej miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz oraz nie sflaczeją. Dobrze smakują same, z ulubionym sosem lub jako dodatek do obiadu. Polecam!
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 183
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 172
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7543
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 88
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 183
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 172
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 7543
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w grube paski. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy pokrojone ziemniaki na wrzątek. Trzymamy pod przykrywką przez 3 min w gorącej ale nie wrzącej wodzie. Po tym czasie ziemniaki odcedzamy i studzimy.
Gdy ostygną polewamy oliwą lub olejem oraz posypujemy papryką. Frytki przekładamy na dużą blaszkę i rozkładamy równomiernie tak aby nie leżały jedna na drugiej. Posypujemy solą.
Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 200 st piekarnika i pieczemy przez 20 min. Smacznego!