Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odchudzona wersja frytek - pieczone w piekarniku i nie ociekające tłuszczem.Frytki wrzucamy na wrzątek po to, żeby pozbyć się nadmiaru cukrów prostych z ziemniaków. Dzięki gotowaniu frytki będą bardziej miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz oraz nie sflaczeją. Dobrze smakują same, z ulubionym sosem lub jako dodatek do obiadu. Polecam!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115824
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7888
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2978
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1399
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1247
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115824
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7888
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2978
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1399
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1247
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy w grube paski. W garnku gotujemy wodę i wrzucamy pokrojone ziemniaki na wrzątek. Trzymamy pod przykrywką przez 3 min w gorącej ale nie wrzącej wodzie. Po tym czasie ziemniaki odcedzamy i studzimy.
Gdy ostygną polewamy oliwą lub olejem oraz posypujemy papryką. Frytki przekładamy na dużą blaszkę i rozkładamy równomiernie tak aby nie leżały jedna na drugiej. Posypujemy solą.
Blaszkę wkładamy do nagrzanego do 200 st piekarnika i pieczemy przez 20 min. Smacznego!