Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnęłam z książki .Jamiego Oliversa,. Bardzo smaczne połączenie ryby i pasty z groszku,serdecznie polecam:)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6326
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6326
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 793
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 356
Składniki
Dorsza pociąć w kilku centymetrowe paski o szerokości 1,5 cm. Mąkę wymieszać z papryką,skórką cytrynową,pieprzem i solą. Paluszki obtoczyć w mące,roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Osobno przygotować pastę z groszku. Groszek z puszki odcedzić i zblendować tak by były grubsze kawałki,dodać posiekaną miętę,sok z cytryny oraz pieprz i sól. Wymieszać . Podawać z ketchupem,pastą z groszku i pieczywem lub ziemniakami.
Smacznego życzę!