Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnęłam z książki .Jamiego Oliversa,. Bardzo smaczne połączenie ryby i pasty z groszku,serdecznie polecam:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Dorsza pociąć w kilku centymetrowe paski o szerokości 1,5 cm. Mąkę wymieszać z papryką,skórką cytrynową,pieprzem i solą. Paluszki obtoczyć w mące,roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Osobno przygotować pastę z groszku. Groszek z puszki odcedzić i zblendować tak by były grubsze kawałki,dodać posiekaną miętę,sok z cytryny oraz pieprz i sól. Wymieszać . Podawać z ketchupem,pastą z groszku i pieczywem lub ziemniakami.
Smacznego życzę!