Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej babci i mamy. Najlepsze z cebulką i mlekiem.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1377
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Ziemniaki podzielić na 3 mniej więcej równe części.
Jedną część ugotować w osolonej wodzie.
Gorące ziemniaki dobrze utłuc lub przecisnąć przez praskę. Pozostałe 2 części zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, wycisnąć i zlać powstałą z nich wodę (skrobię pozostawić).
Oba rodzaje ziemniaków połączyć ze skrobią i dokładnie wymieszać. Jak jest potrzeba można dodać mąkę ziemniaczaną.
Z ciasta ziemniaczanego formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Gotować w osolonej wodzie ok.4-6 minut od wypłynięcia. Woda powinna tylko delikatnie wrzeć.
Podawać z przesmażoną cebulką.