Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej babci i mamy. Najlepsze z cebulką i mlekiem.
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 26
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 880
Dwa dodatki do obiadu lub samodzielne danie dla wegetarian. Do tych dodatków...
Odsłon: 60
Pyszny obiad z piekarnika ,który robi się praktycznie sam. A efekt końcowy je...
Odsłon: 26
Nalewka z pigwy to wspaniały pomysł na świąteczny trunek. Sprawdzi się też ja...
Odsłon: 880
Dwa dodatki do obiadu lub samodzielne danie dla wegetarian. Do tych dodatków...
Odsłon: 60
Składniki
Ziemniaki podzielić na 3 mniej więcej równe części.
Jedną część ugotować w osolonej wodzie.
Gorące ziemniaki dobrze utłuc lub przecisnąć przez praskę. Pozostałe 2 części zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, wycisnąć i zlać powstałą z nich wodę (skrobię pozostawić).
Oba rodzaje ziemniaków połączyć ze skrobią i dokładnie wymieszać.
Z ciasta ziemniaczanego formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Gotować w osolonej wodzie 10 minut od wypłynięcia.
Podawać z przesmażoną cebulką.