Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej babci i mamy. Najlepsze z cebulką i mlekiem.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 754
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 754
Składniki
Ziemniaki podzielić na 3 mniej więcej równe części.
Jedną część ugotować w osolonej wodzie.
Gorące ziemniaki dobrze utłuc lub przecisnąć przez praskę. Pozostałe 2 części zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach, wycisnąć i zlać powstałą z nich wodę (skrobię pozostawić).
Oba rodzaje ziemniaków połączyć ze skrobią i dokładnie wymieszać.
Z ciasta ziemniaczanego formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Gotować w osolonej wodzie 10 minut od wypłynięcia.
Podawać z przesmażoną cebulką.