Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas w domu bardzo lubimy makarony i często o nie sięgamy. Nasza mała kocha moje spaghetti. Jest bardzo proste a do tego mega pyszne.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy, drobno kroimy i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem dwóch łyżek oleju bądź oliwy z oliwek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy mięso mielone ( powinno być w temperaturze pokojowej ). Wszystko dobrze podsmażamy. Jeżeli mielone puści sok czekamy aż trochę odparuje. Następnie na patelnię wlewamy passatę. Doprawiamy solą, pieprzem, papryką, oregano i bazylią. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze jakieś 5 minut. W między czasie gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Nie odcedzamy. Gdy sos nam zgęstnieje dodajemy do niego makaron wyjęty z wody i dokładnie mieszamy. Podajemy posypany startym żółtym serem.