Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Stripsy KFC - przepis na prawdziwą panierkę w domu. Podane w burgerze z dodatkiem świeżych warzyw i sosu musztardowo-chrzanowego.
Piersi z kurczaka oczyszczamy, opłukujemy i osuszamy. Kroimy na cienkie paski i przekładamy na głęboki talerz. Wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Tak żeby kurczak pokrył się równomiernie przyprawami.
Do drugiej wysokiej miski wsypujemy mąkę i przekładamy przyprawionego kurczaka. Obtaczamy w głębokiej mące około 20 razy.
Do trzeciej miski wlewamy zimną wodę (najlepiej dorzucić kilka kostek lodu). Kurczaka przekładamy z mąki na stalowe sito i zanurzamy na kilka sekund w lodowatej wodzie. Po tym czasie wrzucamy z powrotem do mąki i obtaczamy jeszcze raz, tak z 20 razy. Po tym czasie wyciągamy i otrzepujemy z nadmiaru mąki.
Do małego wysokiego garnka wlewamy olej, tak do połowy. Kurczaka wkładamy na rozgrzany olej porcjami i smażymy na średnim ogniu przez około 2 minut i 20 sekund. W połowie czasu możemy przemieszać w garnku.
Usmażone stripsy wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Wszystkie składniki na sos mieszamy.
Bułki przekrawamy na pół, kładziemy środkiem na rozgrzanej patelni i podpiekamy aż będą zarumienione.
(przepis na pyszne bułki do hamburgerów znajdziecie na moim blogu)
Składanie Chickena zaczynamy od posmarowania sosem podpieczonych części bułek następnie warzywa ,kurczak i ser.
Smacznego.....
Kilka prób i zmian w proporcjach przypraw zaowocowało chyba nawet całkiem die...
Odsłon: 2266
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 35
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1947
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1728
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 35
Wędzona makrela jest bardzo pożywna, bogata w białko i kwasy tłuszczowe Omega...
Odsłon: 1947
Sałatka Caprese to prawdziwa wizytówka aromatycznej Italii. Ze względu na kol...
Odsłon: 1728
Składniki
Piersi z kurczaka oczyszczamy, opłukujemy i osuszamy. Kroimy na cienkie paski i przekładamy na głęboki talerz. Wsypujemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy. Tak żeby kurczak pokrył się równomiernie przyprawami.
Do drugiej wysokiej miski wsypujemy mąkę i przekładamy przyprawionego kurczaka. Obtaczamy w głębokiej mące około 20 razy.
Do trzeciej miski wlewamy zimną wodę (najlepiej dorzucić kilka kostek lodu). Kurczaka przekładamy z mąki na stalowe sito i zanurzamy na kilka sekund w lodowatej wodzie. Po tym czasie wrzucamy z powrotem do mąki i obtaczamy jeszcze raz, tak z 20 razy. Po tym czasie wyciągamy i otrzepujemy z nadmiaru mąki.
Do małego wysokiego garnka wlewamy olej, tak do połowy. Kurczaka wkładamy na rozgrzany olej porcjami i smażymy na średnim ogniu przez około 2 minut i 20 sekund. W połowie czasu możemy przemieszać w garnku. Usmażone stripsy wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Wszystkie składniki na sos mieszamy. Bułki przekrawamy na pół, kładziemy środkiem na rozgrzanej patelni i podpiekamy aż będą zarumienione. (przepis na pyszne bułki do hamburgerów znajdziecie na moim blogu) Składanie Chickena zaczynamy od posmarowania sosem podpieczonych części bułek następnie warzywa ,kurczak i ser. Smacznego.....
Przepisy Dania główne
Dania główne
Oładki galicyjskie
Dania główne
Makaron cacio e pepe
Dania główne
Karkówka inaczej
Dania główne
Tagliatelle z pesto z rukoli i pomidorkami koktajlowymi
Oładki galicyjskie
Okładki to małe smażone placuszki, w zależności od regionu przygotowywane z r...
Odsłon: 113
Makaron cacio e pepe
Cacio e pepe jest rzymskim daniem i oznacza dosłownie „ser i pieprz”. Ten min...
Odsłon: 2073