Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
połówkę cebuli tniemy w drobną kostkę i szklimy na patelni
do mięsa mielonego dodajemy zeszkloną cebulę, doprawiamy pieprzem i sosem sojowym i dokładnie mieszamy
ma desce do krojenia rozkładamy centymetrową równa warstwę mięsa i podobnie jak cisto na pierogi wykrawamy okręgi przy pomocy np kufla do piwa - okręgi powinny być większę od bułki bo podczas smażenia mięso się skurczy o ok 1 cm
bułkę przekrajamy na pół i obie części smarujemy kechupem i majonezem
na bułce układamy usmażone mięso, liść sałaty, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka i trochę cebuli
SMACZNEGO