Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1585
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 325
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1585
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 325
Składniki
połówkę cebuli tniemy w drobną kostkę i szklimy na patelni
do mięsa mielonego dodajemy zeszkloną cebulę, doprawiamy pieprzem i sosem sojowym i dokładnie mieszamy
ma desce do krojenia rozkładamy centymetrową równa warstwę mięsa i podobnie jak cisto na pierogi wykrawamy okręgi przy pomocy np kufla do piwa - okręgi powinny być większę od bułki bo podczas smażenia mięso się skurczy o ok 1 cm
bułkę przekrajamy na pół i obie części smarujemy kechupem i majonezem
na bułce układamy usmażone mięso, liść sałaty, plaster pomidora, kilka plasterków ogórka i trochę cebuli
SMACZNEGO