Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na mieście! Jest zdecydowanie lepszy, lżejszy i możesz go modyfikować pod swoje smaki. A przygotowanie? Banalnie proste, choć na pierwszy rzut oka może wydawać się skomplikowane. To co, spróbujesz?:)
piekarnik, patelnia
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Frytki mrożone lub też przygotowany w domowy sposób polecam upiec w piekarniku/airfyer z przyprawą do ziemniaków/ frytek. Dzięki temu będą lżejsze, samo danie w sobie też nie będzie aż tak tłuste.
Cebulę pokroić w piórka, mięso wymyć i wyczyścić ze wszelkich błonek itd., olej lub oliwę rozgrzać na patelni. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso i przyprawić. Podsmażać przez chwilę, następnie dodać cebulę i smażyć, aż mięso będzie soczyste i niesurowe :)
Surówka z białej kapusty: kawałek białej kapusty poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do szklanki wsypać sos koperkowo-ziołowy, dodać 3 łyżki oleju i 3 łyżki wody, dokładnie wymieszać i dodać do surówki, którą również dokładnie wymieszać. Jedna surówka gotowa! :)
Surówka z czerwonej kapusty: czerwoną kapustę poszatkować, kawałek cebuli zetrzeć na najmniejszych oczkach. Dodać łyżkę oleju, octu, sól, pieprz i odrobinę cukru. Dokładnie wymieszać i spróbować - jeśli czegoś brakuje to dodać
Warzywa pokroić, w miseczce przygotować sos z ketchupu, majonezu i musztardy. Teraz składanie: do jednorazowej blaszki przełożyć upieczone frytki, na to ser topiony w plastrach i usmażone mięso. Zapiec przez chwilę - do rozpuszczenia sera. Na wierzch wyłożyć surówki, warzywa i polać sosami. I gotowe! Prawda, że proste? A jakie smaczne.. Polecam i smacznego:)