Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na mieście! Jest zdecydowanie lepszy, lżejszy i możesz go modyfikować pod swoje smaki. A przygotowanie? Banalnie proste, choć na pierwszy rzut oka może wydawać się skomplikowane. To co, spróbujesz?:)
Domowy kapslon
Składniki
mięso
- 2 piersi z kurczaka (chodzi mi o dwie połówki)
- olej/ oliwa do smażenia
- pół cebuli
- przyprawy: do gyrosa, curry, pieprz, sól, papryka słodka i ostra
surówka z białej kapusty
- biała kapusta
- marchewka
- sos koperkowo- ziołowy
- woda + olej
surówka z czerwonej kapusty
- czerwona kapusta
- malutki kawałek cebuli
- olej
- ocet/ sok z cytryny
- sól, pieprz, odrobinka cukru
pozostałe
- frytki
- sos meksykański
- na sos: ketchup, majonez, musztarda
- ogórek konserwowy
- ogórek zielony
- pomidor
- czerwona cebula
- ser topiony w plastrach
- jednorazowe blaszki "na pasztet"
Składniki
mięso
- 2 piersi z kurczaka (chodzi mi o dwie połówki)
- olej/ oliwa do smażenia
- pół cebuli
- przyprawy: do gyrosa, curry, pieprz, sól, papryka słodka i ostra
surówka z białej kapusty
- biała kapusta
- marchewka
- sos koperkowo- ziołowy
- woda + olej
surówka z czerwonej kapusty
- czerwona kapusta
- malutki kawałek cebuli
- olej
- ocet/ sok z cytryny
- sól, pieprz, odrobinka cukru
pozostałe
- frytki
- sos meksykański
- na sos: ketchup, majonez, musztarda
- ogórek konserwowy
- ogórek zielony
- pomidor
- czerwona cebula
- ser topiony w plastrach
- jednorazowe blaszki "na pasztet"

Potrzebne przybory kuchenne
piekarnik, patelnia
Etapy przygotowania
Frytki mrożone lub też przygotowany w domowy sposób polecam upiec w piekarniku/airfyer z przyprawą do ziemniaków/ frytek. Dzięki temu będą lżejsze, samo danie w sobie też nie będzie aż tak tłuste.
Cebulę pokroić w piórka, mięso wymyć i wyczyścić ze wszelkich błonek itd., olej lub oliwę rozgrzać na patelni. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso i przyprawić. Podsmażać przez chwilę, następnie dodać cebulę i smażyć, aż mięso będzie soczyste i niesurowe :)
Surówka z białej kapusty: kawałek białej kapusty poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do szklanki wsypać sos koperkowo-ziołowy, dodać 3 łyżki oleju i 3 łyżki wody, dokładnie wymieszać i dodać do surówki, którą również dokładnie wymieszać. Jedna surówka gotowa! :)
Surówka z czerwonej kapusty: czerwoną kapustę poszatkować, kawałek cebuli zetrzeć na najmniejszych oczkach. Dodać łyżkę oleju, octu, sól, pieprz i odrobinę cukru. Dokładnie wymieszać i spróbować - jeśli czegoś brakuje to dodać
Warzywa pokroić, w miseczce przygotować sos z ketchupu, majonezu i musztardy. Teraz składanie: do jednorazowej blaszki przełożyć upieczone frytki, na to ser topiony w plastrach i usmażone mięso. Zapiec przez chwilę - do rozpuszczenia sera. Na wierzch wyłożyć surówki, warzywa i polać sosami. I gotowe! Prawda, że proste? A jakie smaczne.. Polecam i smacznego:)
Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
- Azjatycka
- Indyjska
- Tajska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Papryka
- Jajka
- Mleko
- Wołowina
- Orzechy
- Przyprawy
- Curry
- Cynamon
- Czosnek
- Imbir
- Kotlety
- Dla zdrowia
Odsłon: 7191

Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Azjatycka
- Polska
- Ryż
- Warzywa
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 1474

Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
- Polska
- Buliony
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Papryka
- Wieprzowina
- Grzyby
- Prawdziwki
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
Odsłon: 347

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36294
Ostatnio komentowane przepisy

Jeśli znudziły Ci się tradycyjne kotlety mielone koniecznie wypróbuj ten prze...
- Azjatycka
- Indyjska
- Tajska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Papryka
- Jajka
- Mleko
- Wołowina
- Orzechy
- Przyprawy
- Curry
- Cynamon
- Czosnek
- Imbir
- Kotlety
- Dla zdrowia
Odsłon: 7191

Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Azjatycka
- Polska
- Ryż
- Warzywa
- Owoce
- Awokado
- Przyprawy
- Imbir
- Dla zdrowia
Odsłon: 1474

Rozgrzewająca i treściwa zupa z kiszonej kapusty, ugotowana na wieprzowych og...
- Polska
- Buliony
- Kasze i ryż
- Pęczak
- Warzywa
- Ziemniaki
- Kapusta
- Papryka
- Wieprzowina
- Grzyby
- Prawdziwki
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
Odsłon: 347

Domowa wędlina najlepsza.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Warzywa
- Papryka
- Nabiał
- Mleko
- Mięso
- Przyprawy
- Czosnek
- Kanapki
- Dla zdrowia
Odsłon: 36294



Składniki
- 2 piersi z kurczaka (chodzi mi o dwie połówki)
- olej/ oliwa do smażenia
- pół cebuli
- przyprawy: do gyrosa, curry, pieprz, sól, papryka słodka i ostra
- biała kapusta
- marchewka
- sos koperkowo- ziołowy
- woda + olej
- czerwona kapusta
- malutki kawałek cebuli
- olej
- ocet/ sok z cytryny
- sól, pieprz, odrobinka cukru
- frytki
- sos meksykański
- na sos: ketchup, majonez, musztarda
- ogórek konserwowy
- ogórek zielony
- pomidor
- czerwona cebula
- ser topiony w plastrach
- jednorazowe blaszki "na pasztet"
Frytki mrożone lub też przygotowany w domowy sposób polecam upiec w piekarniku/airfyer z przyprawą do ziemniaków/ frytek. Dzięki temu będą lżejsze, samo danie w sobie też nie będzie aż tak tłuste.
Cebulę pokroić w piórka, mięso wymyć i wyczyścić ze wszelkich błonek itd., olej lub oliwę rozgrzać na patelni. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso i przyprawić. Podsmażać przez chwilę, następnie dodać cebulę i smażyć, aż mięso będzie soczyste i niesurowe :)
Surówka z białej kapusty: kawałek białej kapusty poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do szklanki wsypać sos koperkowo-ziołowy, dodać 3 łyżki oleju i 3 łyżki wody, dokładnie wymieszać i dodać do surówki, którą również dokładnie wymieszać. Jedna surówka gotowa! :)
Surówka z czerwonej kapusty: czerwoną kapustę poszatkować, kawałek cebuli zetrzeć na najmniejszych oczkach. Dodać łyżkę oleju, octu, sól, pieprz i odrobinę cukru. Dokładnie wymieszać i spróbować - jeśli czegoś brakuje to dodać
Warzywa pokroić, w miseczce przygotować sos z ketchupu, majonezu i musztardy. Teraz składanie: do jednorazowej blaszki przełożyć upieczone frytki, na to ser topiony w plastrach i usmażone mięso. Zapiec przez chwilę - do rozpuszczenia sera. Na wierzch wyłożyć surówki, warzywa i polać sosami. I gotowe! Prawda, że proste? A jakie smaczne.. Polecam i smacznego:)
Bardzo ładny i smaczny wygląd gratuluję