Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na mieście! Jest zdecydowanie lepszy, lżejszy i możesz go modyfikować pod swoje smaki. A przygotowanie? Banalnie proste, choć na pierwszy rzut oka może wydawać się skomplikowane. To co, spróbujesz?:)
piekarnik, patelnia
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5833
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1140
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1214
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5833
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1140
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1214
Składniki
Frytki mrożone lub też przygotowany w domowy sposób polecam upiec w piekarniku/airfyer z przyprawą do ziemniaków/ frytek. Dzięki temu będą lżejsze, samo danie w sobie też nie będzie aż tak tłuste.
Cebulę pokroić w piórka, mięso wymyć i wyczyścić ze wszelkich błonek itd., olej lub oliwę rozgrzać na patelni. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić mięso i przyprawić. Podsmażać przez chwilę, następnie dodać cebulę i smażyć, aż mięso będzie soczyste i niesurowe :)
Surówka z białej kapusty: kawałek białej kapusty poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do szklanki wsypać sos koperkowo-ziołowy, dodać 3 łyżki oleju i 3 łyżki wody, dokładnie wymieszać i dodać do surówki, którą również dokładnie wymieszać. Jedna surówka gotowa! :)
Surówka z czerwonej kapusty: czerwoną kapustę poszatkować, kawałek cebuli zetrzeć na najmniejszych oczkach. Dodać łyżkę oleju, octu, sól, pieprz i odrobinę cukru. Dokładnie wymieszać i spróbować - jeśli czegoś brakuje to dodać
Warzywa pokroić, w miseczce przygotować sos z ketchupu, majonezu i musztardy. Teraz składanie: do jednorazowej blaszki przełożyć upieczone frytki, na to ser topiony w plastrach i usmażone mięso. Zapiec przez chwilę - do rozpuszczenia sera. Na wierzch wyłożyć surówki, warzywa i polać sosami. I gotowe! Prawda, że proste? A jakie smaczne.. Polecam i smacznego:)