Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć wydawać by się mogło, że domowy makaron jest skomplikowany w przygotowaniu, z pewnością obalimy ten mit. Możesz spędzić przyjemny czas w kuchni, a do tego dobrać ulubione dodatki, np. sos boloński czy aromatyczną zupę.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21520
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21520
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Przesiej mąkę na stolnicę lub blat wraz z solą. Przemieszaj. Uformuj z niego kopiec z otworem na środku, a następnie wbij jajka i dodaj wodę. Zacznij zagniatać ciasto, aby było sprężyste oraz elastyczne. Uformuj kulę, zawiń w folię, a potem umieść w lodówce na 30 minut.
Po tym czasie podziel ciasto na 3 części. Z każdej uformuj placek i wałkuj do osiągnięcia pożądanej grubości. Podsypuj w trakcie mąką, aby ciasto nie kleiło się do blatu. Możesz teraz użyć maszynki do zrobienia domowego makaronu albo wycinać ostrym nożem nitki lub paski.
Zagotuj wodę w garnku. Makaron wrzucaj do wrzątku, gotuj partiami na średnim ogniu aż wypłyną. Odcedź.