Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorada z grilla smakuje wyśmienicie, wspaniała alternatywa dla pstrągów i łososi Faszerowana ziołowym masełkiem, podana z sałatką z sałaty, truskawek i ogórka to połączenie które zachwyci każdego za niebanalny smak. Niektórzy pieką rybę w folii aluminowej ja polecam kupić kratkę do ryb, skórka jest przypieczona i ryba bardziej aromatyczna.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 406
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 147
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3842
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 270
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 406
Składniki
Dorady myję osuszam ręcznikiem papierowym, solę z każdej strony dość solidnie, robię masełko ziołowe:
Miękkie masło ucieram z posiekanym koperkiem, oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, farsz wkładam do środka ryby, dociskam, na wierzchu układam po 2 plastry cytryny, wkładam na 2 godziny do lodówki, przygotowuję sałatkę: Sałatę rwę na kawałki, posypuję pokrojonymi truskawkami i ogórkami, solę i doprawiam do smaku pieprzem, skrapiam oliwą
Rozkładam ryby na kratce, grilluję na średnim żarze około 15 minut. Podaję od razu z sałatką. Smacznego!