Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z grilla są proste w wykonaniu, pyszne i takie kolorowe.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15219
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45797
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15219
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45797
Składniki
Ryby: Skórę na każdej rybie nacinamy w kilku miejscach. Rybę nacieramy solą i pieprzem. Smarujemy olejem. Do środka wkładamy kilka gałązek koperku i 2-3 plasterki cytryny i kilka cienkich plasterków imbiru. Ryby wkładamy do kratek do grillowania. Pieczemy na ruszcie, z obu stron, aż ryby będą przypieczone. Warzywa: W słoiczku umieszczamy wszystkie składniki marynaty. Słoiczek zakręcamy. Kilka razy mocno nim potrząsamy, żeby składniki się wymieszały. Próbujemy do smaku jeśli jest potrzeba to doprawiamy i ponownie mieszamy. Warzywa kroimy w plastry jednakowej grubości. Do warzyw wlewamy sos delikatnie mieszamy. Każdy plaster powinien być pokryty marynatą.Warzywa grillujemy z obu stron, aż będą rumiane. Ryby podajemy na grillowanych plastrach warzyw. Posypujemy natką pietruszki. Możemy skropić pozostałą marynatą od warzyw.