Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z grilla są proste w wykonaniu, pyszne i takie kolorowe.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1270
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1270
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 674
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1377
Składniki
Ryby: Skórę na każdej rybie nacinamy w kilku miejscach. Rybę nacieramy solą i pieprzem. Smarujemy olejem. Do środka wkładamy kilka gałązek koperku i 2-3 plasterki cytryny i kilka cienkich plasterków imbiru. Ryby wkładamy do kratek do grillowania. Pieczemy na ruszcie, z obu stron, aż ryby będą przypieczone. Warzywa: W słoiczku umieszczamy wszystkie składniki marynaty. Słoiczek zakręcamy. Kilka razy mocno nim potrząsamy, żeby składniki się wymieszały. Próbujemy do smaku jeśli jest potrzeba to doprawiamy i ponownie mieszamy. Warzywa kroimy w plastry jednakowej grubości. Do warzyw wlewamy sos delikatnie mieszamy. Każdy plaster powinien być pokryty marynatą.Warzywa grillujemy z obu stron, aż będą rumiane. Ryby podajemy na grillowanych plastrach warzyw. Posypujemy natką pietruszki. Możemy skropić pozostałą marynatą od warzyw.