Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z grilla są proste w wykonaniu, pyszne i takie kolorowe.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100060
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100060
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5809
Składniki
Ryby: Skórę na każdej rybie nacinamy w kilku miejscach. Rybę nacieramy solą i pieprzem. Smarujemy olejem. Do środka wkładamy kilka gałązek koperku i 2-3 plasterki cytryny i kilka cienkich plasterków imbiru. Ryby wkładamy do kratek do grillowania. Pieczemy na ruszcie, z obu stron, aż ryby będą przypieczone. Warzywa: W słoiczku umieszczamy wszystkie składniki marynaty. Słoiczek zakręcamy. Kilka razy mocno nim potrząsamy, żeby składniki się wymieszały. Próbujemy do smaku jeśli jest potrzeba to doprawiamy i ponownie mieszamy. Warzywa kroimy w plastry jednakowej grubości. Do warzyw wlewamy sos delikatnie mieszamy. Każdy plaster powinien być pokryty marynatą.Warzywa grillujemy z obu stron, aż będą rumiane. Ryby podajemy na grillowanych plastrach warzyw. Posypujemy natką pietruszki. Możemy skropić pozostałą marynatą od warzyw.