Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania z grilla są proste w wykonaniu, pyszne i takie kolorowe.
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10693
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 186
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10693
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 186
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
Ryby: Skórę na każdej rybie nacinamy w kilku miejscach. Rybę nacieramy solą i pieprzem. Smarujemy olejem. Do środka wkładamy kilka gałązek koperku i 2-3 plasterki cytryny i kilka cienkich plasterków imbiru. Ryby wkładamy do kratek do grillowania. Pieczemy na ruszcie, z obu stron, aż ryby będą przypieczone. Warzywa: W słoiczku umieszczamy wszystkie składniki marynaty. Słoiczek zakręcamy. Kilka razy mocno nim potrząsamy, żeby składniki się wymieszały. Próbujemy do smaku jeśli jest potrzeba to doprawiamy i ponownie mieszamy. Warzywa kroimy w plastry jednakowej grubości. Do warzyw wlewamy sos delikatnie mieszamy. Każdy plaster powinien być pokryty marynatą.Warzywa grillujemy z obu stron, aż będą rumiane. Ryby podajemy na grillowanych plastrach warzyw. Posypujemy natką pietruszki. Możemy skropić pozostałą marynatą od warzyw.