Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemski smak dorsza w ogóle go nie przyprawiając :)
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 136
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 245
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 146
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3821
Słodkie tosty, robię je gdy chcę dodać słodki dodatek do śniadania lub kawy....
Odsłon: 136
Knedle to danie szybkie i łatwe w wykonaniu. Pomimo swej kaloryczności są dan...
Odsłon: 245
Faszerowana papryka to jedno z tych dań, które łączą w sobie wyjątkowy smak,...
Odsłon: 146
Suflet twarogowy z sezonowymi owocami to rewelacyjne letnie śniadanie lub des...
Odsłon: 3821
Składniki
Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju kokosowego. Wrzuć poszatkowaną cebulę, czosnek przez praskę.
Przesmaż około 2 minuty. Dodaj imbir przeciśnięty przez praskę, po sporej łyżeczce kurkumy, curry i papryki słodkiej. Dodaj chili i kmin rzymski po szczypcie do smaku. Chwilę przesmaż przyprawy by wydobyć z nich smak i aromat.
Zalej bulionem (*Jeśli akurat nie masz bulionu, łatwo możesz zastąpić go dobrej jakości wegetariańskim koncentratem bulionu i wodą) i doprowadź do wrzenia. Dodaj mleko kokosowe, zagotuj.
Zmniejsz ogień i połóż na curry dorsza pokrojonego w równą nie za małą kostkę. ( Przed położeniem ryby możesz opcjonalnie zblendować curry na gładko)
Duś pod przykryciem ok. 10 minut, po 5 minutach delikatnie obróć rybę.
W między czasie gdy dorsz będzie dochodził i nabierał aromatów przygotuj makaron. Makaron chiński zalej wrzątkiem na 3 minuty.
Serwuj w miseczkach, posyp prażonym sezamem. Jedz pałeczkami