Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filet z dorsza, świeży, na lodzie przywieziony prosto z kutra, podany na szpinaku z risottem morskim. W całym domu było aż fioletowo od jodu!
Sprawione filety skrop sokiem z cytryny, posyp sola, świeżo zmielonym białym pieprzem, granulowanym czosnkiem i przyprawą do ryb. Odstaw na godzinę do lodówki.
Przygotuj risotto - drobno posiekaną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj zgnieciony i drobno posiekany czosnek i wsyp ryż. Mieszaj, aż ryż zrobi się szklisty. Wlej wino i mieszaj w dalszym ciągu.
Kiedy ryż wchłonie cały płyn dolewaj po chochli bulion i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż ryż wchłonie bulion. Postępuj tak, aż ryż będzie miękki, ale nie rozgotowany. Dodaj łyżkę masła, posyp obficie natką i wymieszaj.
Szpinak zblanszuj wrzątkiem, odcedź dokładnie i podsmaż na łyżce oliwy. Dodaj zgnieciony i posiekany czosnek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Ja dodaję również odrobinę gałki muszkatołowej.
Filety usmaż na niewielkiej ilości oliwy, nie za mocno, aby się nie rozpadły.
Upieczone połóż na szpinaku i podawaj z risottem i ćwiartką cytryny.
Filet z dorsza podany na porach duszonych w maśle z sosem z szalotki w winie....
Odsłon: 2350
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 136
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 34
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 136
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 34
Składniki
Sprawione filety skrop sokiem z cytryny, posyp sola, świeżo zmielonym białym pieprzem, granulowanym czosnkiem i przyprawą do ryb. Odstaw na godzinę do lodówki.
Przygotuj risotto - drobno posiekaną cebulę zeszklij na oliwie, dodaj zgnieciony i drobno posiekany czosnek i wsyp ryż. Mieszaj, aż ryż zrobi się szklisty. Wlej wino i mieszaj w dalszym ciągu. Kiedy ryż wchłonie cały płyn dolewaj po chochli bulion i smaż na średnim ogniu, mieszając, aż ryż wchłonie bulion. Postępuj tak, aż ryż będzie miękki, ale nie rozgotowany. Dodaj łyżkę masła, posyp obficie natką i wymieszaj. Szpinak zblanszuj wrzątkiem, odcedź dokładnie i podsmaż na łyżce oliwy. Dodaj zgnieciony i posiekany czosnek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Ja dodaję również odrobinę gałki muszkatołowej.
Filety usmaż na niewielkiej ilości oliwy, nie za mocno, aby się nie rozpadły. Upieczone połóż na szpinaku i podawaj z risottem i ćwiartką cytryny.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym
Dania główne
Tajskie czerwone curry
Dania główne
Makaronowe muszle nadziewane serem feta
Dania główne
Gofry z cukinii
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 5
Tajskie czerwone curry
Przygotowane w multicookerze instant pot/szybkowar/pressure cooker. W tym pr...
Odsłon: 26