Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy, polecamy! Wciągająca zapiekanka.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2677
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3595
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4930
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 106
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2677
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3595
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 530
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 4930
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Beszamel: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, lekko przysmażamy (dosłownie kilka minut), ciągle mieszając, cienkim strumieniem wlewamy mleko. Kiedy sos zacznie gęstnieć, doprawiamy solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową ( u nas zawsze mnóstwo gałki ). Rybę gotujemy w bulionie krewetkowym, studzimy. Fasolkę obgotowujemy w wodzie z cukrem. Odsączamy. W naczyniu żaroodpornym kładziemy warstwami, połowę ryżu, rybę, fasolkę, połowę beszamelu, drugą połowę ryżu, zalewamy pozostałym beszamelem. Na wierzch ścieramy parmezan. Całość zapiekamy 30-35 min w temp 180°C.