Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy, polecamy! Wciągająca zapiekanka.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1780
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1546
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1886
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1780
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1546
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1886
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Beszamel: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, lekko przysmażamy (dosłownie kilka minut), ciągle mieszając, cienkim strumieniem wlewamy mleko. Kiedy sos zacznie gęstnieć, doprawiamy solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową ( u nas zawsze mnóstwo gałki ). Rybę gotujemy w bulionie krewetkowym, studzimy. Fasolkę obgotowujemy w wodzie z cukrem. Odsączamy. W naczyniu żaroodpornym kładziemy warstwami, połowę ryżu, rybę, fasolkę, połowę beszamelu, drugą połowę ryżu, zalewamy pozostałym beszamelem. Na wierzch ścieramy parmezan. Całość zapiekamy 30-35 min w temp 180°C.