Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecamy, polecamy! Wciągająca zapiekanka.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30832
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30832
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3597
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3320
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1101
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu znajdującego się na opakowaniu. Beszamel: Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy mąkę, lekko przysmażamy (dosłownie kilka minut), ciągle mieszając, cienkim strumieniem wlewamy mleko. Kiedy sos zacznie gęstnieć, doprawiamy solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową ( u nas zawsze mnóstwo gałki ). Rybę gotujemy w bulionie krewetkowym, studzimy. Fasolkę obgotowujemy w wodzie z cukrem. Odsączamy. W naczyniu żaroodpornym kładziemy warstwami, połowę ryżu, rybę, fasolkę, połowę beszamelu, drugą połowę ryżu, zalewamy pozostałym beszamelem. Na wierzch ścieramy parmezan. Całość zapiekamy 30-35 min w temp 180°C.