Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz bałtycki to bardzo smaczna ryba.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Filety umyć i dokładnie osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i cukrem ( można użyć przyprawy do ryb ; ja nie lubię ). Pozostawić na ok 15 min. Oprószyć mąką, zamaczać w roztrzepanych jajkach i smażyć na złoty kolor, na oleju rzepakowym. Usmażone filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem ( keczup, śmietana, chrzan, natka wszystko razem wcześniej wymieszane ). Posypać żółtym serem i zapiekać, aż ser zacznie się rozpuszczać. Smacznego.