Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz bałtycki to bardzo smaczna ryba.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10941
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3550
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2643
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10941
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3550
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2643
Składniki
Filety umyć i dokładnie osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem i cukrem ( można użyć przyprawy do ryb ; ja nie lubię ). Pozostawić na ok 15 min. Oprószyć mąką, zamaczać w roztrzepanych jajkach i smażyć na złoty kolor, na oleju rzepakowym. Usmażone filety ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zalać sosem ( keczup, śmietana, chrzan, natka wszystko razem wcześniej wymieszane ). Posypać żółtym serem i zapiekać, aż ser zacznie się rozpuszczać. Smacznego.