Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny, delikatny i bardzo zdrowy dorsz saute. To świetny i błyskawiczny pomysł na smaczny obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1290
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 794
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Dorsza, oczyścić, opłukać, skropić sokiem z cytryny. Podzielić na porcje (w poprzek ryby), posolić. Odstawić na kilka minut. Przed smażeniem oprószyć pieprzem i mąką. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z obydwu stron niezbyt szybko, tak aby mięso dosmażyło się wewnątrz. Podawać z ziemniakami, sałatką, surówką lub ulubionymi dodatkami.