Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny, delikatny i bardzo zdrowy dorsz saute. To świetny i błyskawiczny pomysł na smaczny obiad.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5883
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1343
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12640
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5883
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1343
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12640
Składniki
Dorsza, oczyścić, opłukać, skropić sokiem z cytryny. Podzielić na porcje (w poprzek ryby), posolić. Odstawić na kilka minut. Przed smażeniem oprószyć pieprzem i mąką. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i usmażyć z obydwu stron niezbyt szybko, tak aby mięso dosmażyło się wewnątrz. Podawać z ziemniakami, sałatką, surówką lub ulubionymi dodatkami.