Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, pyszny i szybki, taki właśnie jest dzisiejszy dorsz stir-fry z makaronem Ramen. Dorsz stir-fry z makaronem Ramen i dużą ilością warzyw będzie genialny zarówno na obiad jak i na kolację. Ugotuj, posmakuj a z pewnością tak przygotowanego dorsza, zapiszesz na liście swoich ulubionych, szybkich przepisów.
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 843
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 843
Składniki
Makaron Ramen wrzuć na osolony wrzątek, i gotuj 3 minuty, odcedź i odstaw.
Podczas gdy makaron się gotuje, umyj, osusz i pokrój dorsza w dużą kostkę. Rybę dopraw solą i sokiem z połowy limonki, odstaw.
Cebulę pokrój w pióra, imbir i papryczkę chili wraz z pestkami drobno posiekaj.
Wszystkie papryki pokrój w równe paski a marchewkę na plasterki.
Rozgrzej na patelni olej sezamowy. Wrzuć na olej cebulę, paprykę chili i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodaj marchew i paprykę.
Dolej sos Teriyaki, posól do smaku i smaż od czasu do czasu mieszając 10 minut.
Po 10 minutach dołóż dorsza, zmniejsz ogień i duś pod przykryciem kolejne 10 minut /w trakcie duszenia łagodnie zamieszaj/.
Dodaj makaron, delikatnie wymieszaj, posyp białym sezamem oraz posiekaną dymką.