Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 182 Ocena: 4693

Dodano:

Odsłon: 8338

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce. Pachnie obłędnie już podczas smażenia. Danie proste a bardzo smaczne :)

Składniki

  • 3 filety dorsza (może być inna ryba)
  • 3/4 szklanki bułki tartej
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 łyżki bazylii
  • 2 łyżki oregano
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety dorsza rozmrażamy, a następnie dzielimy na mniejsze kawałki i delikatnie odciskamy z nadmiaru wody. Jajko roztrzepujemy z solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszamy ze wszystkimi ziołami. Rybę obtaczamy najpierw w jajku a następnie z bułce z ziołami. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń