Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle łatwy i szybki przepis na dorsza w pikantnym sosie pomidorowym autorstwa Gordona Ramsaya z jego fenomenalnej książki „Szef kuchni po godzinach”
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 163
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 163
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 339
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9045
Składniki
Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej i wrzuć cebulę. Dopraw solą i pieprzem i smaż przez 4-6 minut, do zeszklenia. Następnie dodaj czosnek i anchois, po czym smaż kolejne dwie minuty.
Teraz wlej wino i gotuj aż prawie całkowicie odparuje, po czym wmieszaj pomidory, chili, oregano i bazylię. Duś sos przez około 30 minut, aż pomidory zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje. Dopraw solą, pieprzem, sosem tabasco i cukrem pudrem do smaku.
Gdy sos będzie już gotowy, dopraw filety solą i pieprzem, po czym połóż je na sosie i przykryj patelnię dobrze dopasowaną pokrywką. Gotuj na średnim ogniu, od trzech do czterech minut, aż ryba przestanie być surowa w środku.
Wyłóż ryby na talerze i podawaj je z dużą ilością sosu.