Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek płatków migdałów sprawia, że klasyczny obiad z rybą w roli głównej nabiera bardziej wykwintnego charakteru.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 37
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 797
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 37
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 797
Składniki
Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na 4 części i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Kawałki ryby obtaczamy w mące ryżowej, następnie w rozmąconym jajku i płatkach migdałów.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki ryby z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami lub frytkami oraz surówką.