Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek płatków migdałów sprawia, że klasyczny obiad z rybą w roli głównej nabiera bardziej wykwintnego charakteru.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na 4 części i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Kawałki ryby obtaczamy w mące ryżowej, następnie w rozmąconym jajku i płatkach migdałów.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki ryby z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami lub frytkami oraz surówką.