Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek płatków migdałów sprawia, że klasyczny obiad z rybą w roli głównej nabiera bardziej wykwintnego charakteru.
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 131
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 192
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 76
Wędzony boczek niesamowicie podbija smak pasztetu
Odsłon: 131
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 192
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 76
Składniki
Rybę rozmrażamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dzielimy na 4 części i oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Kawałki ryby obtaczamy w mące ryżowej, następnie w rozmąconym jajku i płatkach migdałów.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki ryby z obu stron na złoty kolor. Osączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami: ziemniakami lub frytkami oraz surówką.