Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne piątkowe danie. Ryba w sosie winogronowym.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 926
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 188
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 926
Składniki
Na patelnię wlać 2 łyżki przegotowanej wody i wino, wrzucić winogrona, posiekany czosnek , dodać odrobinę soli. Rybę skropić sokiem z cytryny, delikatnie posolić i popieprzyć. Po kilku minutach duszenia, winogrona zgarnąć na bok i rozłożyć kawałki ryby. Smażyć kilkanaście minut, podlewając w miarę potrzeby wodą lub sokiem. Wyłączyć palnik, zdjąć kawałki ryby z patelni, winogrona doprawić miodem, solą, dobrze wymieszać. Gęsty sos przełożyć na talerze z ziemniakami. Po środku nałożyć rumianą rybę, doprawioną solą i pieprzem. Posypujemy sporą ilością posiekanej natki pietruszki.