Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne piątkowe danie. Ryba w sosie winogronowym.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12081
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8887
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155541
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1214
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12081
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 152
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8887
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155541
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1214
Składniki
Na patelnię wlać 2 łyżki przegotowanej wody i wino, wrzucić winogrona, posiekany czosnek , dodać odrobinę soli. Rybę skropić sokiem z cytryny, delikatnie posolić i popieprzyć. Po kilku minutach duszenia, winogrona zgarnąć na bok i rozłożyć kawałki ryby. Smażyć kilkanaście minut, podlewając w miarę potrzeby wodą lub sokiem. Wyłączyć palnik, zdjąć kawałki ryby z patelni, winogrona doprawić miodem, solą, dobrze wymieszać. Gęsty sos przełożyć na talerze z ziemniakami. Po środku nałożyć rumianą rybę, doprawioną solą i pieprzem. Posypujemy sporą ilością posiekanej natki pietruszki.