Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo fajne,lekkie i zdrowe danie na ciepłe dni.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1433
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38552
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1304
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1433
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38552
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1304
Składniki
Pory pokroić na talarki, a marchewkę w cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku.
Podsmażyć pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić pod przykryciem 4 minuty.
Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.
Pory wymieszać z marchewką. Przełożyć do 4 foremek żaroodpornych. Ułożyć w nich po jed-nym filecie. Przykryć mieszanką z porów i pieczarek. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut.
Gotowe danie posypać koperkiem.