Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w warzywach

Dorsz w warzywach

Autor:

Przepisów i artykułów: 790 Ocena: 22300

Dodano:

Odsłon: 9694

Bardzo fajne,lekkie i zdrowe danie na ciepłe dni.

Składniki

  • średnie filety z dorsza, 4 szt.
  • por, 8 szt.
  • marchewka, 6 szt.
  • pieczarki, 20 dag
  • łuskane nasiona słonecznika, 2 łyżki
  • rosół, niepełna szklanka
  • biały pieprz, szczypta
  • KOPER, pęczek
  • cytryna, 1 szt
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Dorsz w warzywach

Przygotowanie

  1. Pory pokroić na talarki, a marchewkę w cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku.

  2. Podsmażyć pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić pod przykryciem 4 minuty.

  3. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem.

  4. Pory wymieszać z marchewką. Przełożyć do 4 foremek żaroodpornych. Ułożyć w nich po jed-nym filecie. Przykryć mieszanką z porów i pieczarek. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut.

  5. Gotowe danie posypać koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń