Do góry

Dania główne Przepis na:

Dorsz w warzywach - danie jednogarnkowe

Dorsz w warzywach - danie jednogarnkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 527 Ocena: 4941

Dodano:

Odsłon: 208

Pyszne danie z ryżem, warzywami i filetem z dorsza. Szybkie, proste, smaczne i zdrowe!

Składniki

  • Dorsz filet - 500g
  • Ryż - 150g
  • Marchew - 600g
  • Pietruszka - 200g
  • Cukinia - 1 spora
  • Cebula - 1 duża
  • Olej - 1 łyżka
  • Sos sojowy - 1 łyżka
  • Woda - 2 szklanki
  • Koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
  • Sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka i ostra
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Dorsz w warzywach - danie jednogarnkowe

Przygotowanie

  1. Marchew, pietruszkę i cukinię ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka.

    W garnku z grubym dnem na oleju smażymy warzywa ok 2 minuty. Dodajemy ryż, wodę, sos sojowy, koncentrat i przyprawy. Gotujemy pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (ok 15 minut od zawrzenia wody). Ryż wciągnie wodę, danie będzie dość gęste. Teraz dodajemy filet z dorsza pokrojony na kawałki. Mieszamy delikatnie, aby ryba się bardzo nie połamała. Gotujemy jeszcze 10 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń