Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie z ryżem, warzywami i filetem z dorsza. Szybkie, proste, smaczne i zdrowe!
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 41
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 54
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 46
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 73
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Marchew, pietruszkę i cukinię ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka. W garnku z grubym dnem na oleju smażymy warzywa ok 2 minuty. Dodajemy ryż, wodę, sos sojowy, koncentrat i przyprawy. Gotujemy pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (ok 15 minut od zawrzenia wody). Ryż wciągnie wodę, danie będzie dość gęste. Teraz dodajemy filet z dorsza pokrojony na kawałki. Mieszamy delikatnie, aby ryba się bardzo nie połamała. Gotujemy jeszcze 10 minut, ewentualnie doprawiamy do smaku.