Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i piekarnika. Ryba zrobiona w ten sposób, będzie delikatna i soczysta, a panierka na jej wierzchu będzie przyjemnie chrupiąca.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38460
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1266
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38460
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1266
Składniki
Rybę umyj, osusz, pokrój na kawałki. Z każdej strony posól i popieprz. Skrop ją sokiem z cytryny.
Na jednym półmisku umieść jajka i rozkłóć je widelcem. Na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Każdy kawałek ryby obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej.
Zapanierowaną rybę umieść skórą do góry w koszu. Skrop olejem. Piecz około 12-15
minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.