Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i piekarnika. Ryba zrobiona w ten sposób, będzie delikatna i soczysta, a panierka na jej wierzchu będzie przyjemnie chrupiąca.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1265
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4019
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 997
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1265
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4019
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 997
Składniki
Rybę umyj, osusz, pokrój na kawałki. Z każdej strony posól i popieprz. Skrop ją sokiem z cytryny.
Na jednym półmisku umieść jajka i rozkłóć je widelcem. Na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Każdy kawałek ryby obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej.
Zapanierowaną rybę umieść skórą do góry w koszu. Skrop olejem. Piecz około 12-15
minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.