Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i piekarnika. Ryba zrobiona w ten sposób, będzie delikatna i soczysta, a panierka na jej wierzchu będzie przyjemnie chrupiąca.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 623
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1855
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 623
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1855
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 396
Składniki
Rybę umyj, osusz, pokrój na kawałki. Z każdej strony posól i popieprz. Skrop ją sokiem z cytryny.
Na jednym półmisku umieść jajka i rozkłóć je widelcem. Na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Każdy kawałek ryby obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej.
Zapanierowaną rybę umieść skórą do góry w koszu. Skrop olejem. Piecz około 12-15
minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.