Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i piekarnika. Ryba zrobiona w ten sposób, będzie delikatna i soczysta, a panierka na jej wierzchu będzie przyjemnie chrupiąca.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11040
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13301
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5067
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11040
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13301
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5067
Składniki
Rybę umyj, osusz, pokrój na kawałki. Z każdej strony posól i popieprz. Skrop ją sokiem z cytryny.
Na jednym półmisku umieść jajka i rozkłóć je widelcem. Na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Każdy kawałek ryby obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej.
Zapanierowaną rybę umieść skórą do góry w koszu. Skrop olejem. Piecz około 12-15
minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.