Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i piekarnika. Ryba zrobiona w ten sposób, będzie delikatna i soczysta, a panierka na jej wierzchu będzie przyjemnie chrupiąca.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13073
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2449
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4447
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13073
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2449
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3598
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4447
Składniki
Rybę umyj, osusz, pokrój na kawałki. Z każdej strony posól i popieprz. Skrop ją sokiem z cytryny.
Na jednym półmisku umieść jajka i rozkłóć je widelcem. Na drugi wsyp mąkę, a na trzeci bułkę tartą.
Każdy kawałek ryby obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tartej.
Zapanierowaną rybę umieść skórą do góry w koszu. Skrop olejem. Piecz około 12-15
minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza.