Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z dorsza smażony w tradycyjny sposób w panierce z jajka i bułki podany z pieczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13740
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7955
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1295
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13740
Składniki
Dorsza opłukaj , osusz ręcznikiem papierowym .W razie potrzeby podziel na mniejsze kawałki . Skrop sokiem z cytryny posyp solą, pieprzem i przyprawa do ryb , następnie cebule pokrój w plastry i obłóż dorsza , przykryj filią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Ziemniaki obierz , opłukaj , następnie osusz ręcznikiem papierowym , dodaj olej i przyprawy, włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do piekarnika . Piec 45 minut w temperaturze 180 st.
W jednej misce umieść mąkę , w drugiej bułkę tartą , w trzeciej roztrzep jajko z mlekiem. Na patelni rozgrzej olej , dorsza panieruj w mące , następnie jajku i bułce . Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Dorsza podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką kiszonej kapusty . Smacznego.