Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny filet z dorsza smażony w tradycyjny sposób w panierce z jajka i bułki podany z pieczonymi ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112817
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 245
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 377
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 655
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112817
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 245
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 377
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 655
Składniki
Dorsza opłukaj , osusz ręcznikiem papierowym .W razie potrzeby podziel na mniejsze kawałki . Skrop sokiem z cytryny posyp solą, pieprzem i przyprawa do ryb , następnie cebule pokrój w plastry i obłóż dorsza , przykryj filią spożywczą i wstaw do lodówki na 2 godziny.
Ziemniaki obierz , opłukaj , następnie osusz ręcznikiem papierowym , dodaj olej i przyprawy, włóż do rękawa do pieczenia i wstaw do piekarnika . Piec 45 minut w temperaturze 180 st.
W jednej misce umieść mąkę , w drugiej bułkę tartą , w trzeciej roztrzep jajko z mlekiem. Na patelni rozgrzej olej , dorsza panieruj w mące , następnie jajku i bułce . Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron.
Dorsza podajemy z pieczonymi ziemniakami i surówką kiszonej kapusty . Smacznego.