Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty dorsz z tartym pigwowcem na lekko słodkiej dyni. Kontrast smakowy na pewno każdemu przypadnie do gustu.
Wspaniały smak cytrynowego łososia, kruchego i delikatnego.
Odsłon: 9469
Łosoś jest bardzo smaczny w każdej postaci. Moja propozycja to łosoś marynowa...
Odsłon: 6281
Dziki łosoś z Alaski ma piękny wyraźny łososiowy kolor i jeszcze bardziej pys...
Odsłon: 412
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 274
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 274
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wylać 2 łyżki oleju, wsypać mrożoną dynię. Podlać niewielką ilością wody. Dusić około 15-20 minut. W trakcie duszenia dodać sól i pieprz. Polędwiczki dorsza opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Po 5 minutach duszenia, dodać ryby, posypać solą , pieprzem i zetrzeć po jednym pigwowcu na każdy kawałek dorsza.
Rybę smażymy- dusimy około 5 minut z każdej strony. Pod koniec duszenia dodajemy do dyni miód. Proponuję podawać z dzikim ryżem ( lub zwykłym ). Dobrze smakuje też z ziemniakami lub makaronem.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Dania główne
Klopsy z jajkiem
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 54
Pulpety tandoori
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 103