Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16481
Dodano: 23.09.2017
Odsłon: 612
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Na rozgrzaną patelnię wylać 2 łyżki oleju, wsypać mrożoną dynię. Podlać niewielką ilością wody. Dusić około 15-20 minut.
W trakcie duszenia dodać sól i pieprz.
Polędwiczki dorsza opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć.
Po 5 minutach duszenia, dodać ryby, posypać solą , pieprzem i zetrzeć po jednym pigwowcu na każdy kawałek dorsza.
Rybę smażymy- dusimy około 5 minut z każdej strony.
Pod koniec duszenia dodajemy do dyni miód.
Proponuję podawać z dzikim ryżem ( lub zwykłym ). Dobrze smakuje też z ziemniakami lub makaronem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Docherro 25 września 2017Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł,w najbliższym czasie zrobię,musiał bosko smakować:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

ciacho50 24 września 2017Zgłoś do usunięcia
Pyszny pomysł z dynią i rybką :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 24 września 2017Zgłoś do usunięcia
No nie mogę, znów rybka xDWłaśnie robimy dorsza z przepisu od Dochero, a tu kolejny.
Jak żyć, jak żyć ;) Idzie do pamięci i na następny obiad :)
5 Kto głosował? | Odpowiedz

DomowaPiwniczka 24 września 2017Zgłoś do usunięcia
cóż za genialny pomysł - zabieramm ...mniaaam :)8 Kto głosował? | Odpowiedz