Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty dorsz z tartym pigwowcem na lekko słodkiej dyni. Kontrast smakowy na pewno każdemu przypadnie do gustu.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3192
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 624
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2313
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3192
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 624
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2313
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wylać 2 łyżki oleju, wsypać mrożoną dynię. Podlać niewielką ilością wody. Dusić około 15-20 minut. W trakcie duszenia dodać sól i pieprz. Polędwiczki dorsza opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Po 5 minutach duszenia, dodać ryby, posypać solą , pieprzem i zetrzeć po jednym pigwowcu na każdy kawałek dorsza.
Rybę smażymy- dusimy około 5 minut z każdej strony. Pod koniec duszenia dodajemy do dyni miód. Proponuję podawać z dzikim ryżem ( lub zwykłym ). Dobrze smakuje też z ziemniakami lub makaronem.