Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty dorsz z tartym pigwowcem na lekko słodkiej dyni. Kontrast smakowy na pewno każdemu przypadnie do gustu.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5927
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 678
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 796
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5927
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 678
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 796
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wylać 2 łyżki oleju, wsypać mrożoną dynię. Podlać niewielką ilością wody. Dusić około 15-20 minut. W trakcie duszenia dodać sól i pieprz. Polędwiczki dorsza opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć. Po 5 minutach duszenia, dodać ryby, posypać solą , pieprzem i zetrzeć po jednym pigwowcu na każdy kawałek dorsza.
Rybę smażymy- dusimy około 5 minut z każdej strony. Pod koniec duszenia dodajemy do dyni miód. Proponuję podawać z dzikim ryżem ( lub zwykłym ). Dobrze smakuje też z ziemniakami lub makaronem.