Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najgorszą rzeczą jaką możemy zrobić rybie i sobie to obtoczyć w panierce i usmażyć, możemy zapomnieć o zdrowych rybich kwasach tłuszczowych stłumionymi masą niezdrowego tłuszczy ze smażenia jak również o smaku ryby zastąpionym panierką. Najwyższy już czas aby o tym pomyśleć a jednocześnie zwróćcie uwagę na przepis który tu właśnie zamieszczam.
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14468
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 184
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 146
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14468
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 184
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 146
Składniki
Dorsza kroję w ok 5cm kawałki, przekładam do misy, dobrze skrapiam sokiem z cytryny i odstawiam na ok 15 minut. W między czasie zagotowuję wodę w garnku razem z ziarnami pieprzu i ziołami (chodzi o aromat) po czym nakładam cedzak lub jak ktoś ma to sitko do klusek na parze i paruję dorsza 10-15 minut zależnie od wielkości. Marchew i ziemniaki obieram i kroję w nieduże kawałki i zagotowuję z kawałkiem kostki rosołowej. Kiedy już zmiękną cedzę je i od razu blenderem przecieram w purée. Kiełki na patelnię kupiłem ponownie w Biedronce (sprawdzone) i zgodnie z opisem podpiekłem je ok 5 minut na oliwie z oliwek. Galeria zdjęć z etapami przygotowania do zobaczenia na: http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2014/11/dorsz-z-puree-marchewkowo-ziemniaczanym.html#more