Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak z włosko-bałkańskim środkiem. Do podania na ciepło lub na zimno do kanapek.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 393
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1813
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3426
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26974
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 393
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1813
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3426
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26974
Składniki
Oczyszczone filety z kurczaka ubijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Na folii aluminiowej układamy płaty ściśle koło siebie (nie może być dziur) tworząc prostokąt. Mięso obsypujemy pieprzem i solą. Połowę prostokąta smarujemy pesto, następnie pośrodku, w linii, układamy kawałki fety. Zwijamy naszą roladę, wierzch delikatnie smarujemy resztą pesto, zawijamy szczelnie w folię (możesz również owinąć roladę nitką i piec w naczyniu żaroodpornym). Roladę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 min w 190 stopniach.
Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!