Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak z włosko-bałkańskim środkiem. Do podania na ciepło lub na zimno do kanapek.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Oczyszczone filety z kurczaka ubijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Na folii aluminiowej układamy płaty ściśle koło siebie (nie może być dziur) tworząc prostokąt. Mięso obsypujemy pieprzem i solą. Połowę prostokąta smarujemy pesto, następnie pośrodku, w linii, układamy kawałki fety. Zwijamy naszą roladę, wierzch delikatnie smarujemy resztą pesto, zawijamy szczelnie w folię (możesz również owinąć roladę nitką i piec w naczyniu żaroodpornym). Roladę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 min w 190 stopniach.
Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!