Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak z włosko-bałkańskim środkiem. Do podania na ciepło lub na zimno do kanapek.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22916
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 387
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104607
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 22916
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 387
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104607
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 357
Składniki
Oczyszczone filety z kurczaka ubijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Na folii aluminiowej układamy płaty ściśle koło siebie (nie może być dziur) tworząc prostokąt. Mięso obsypujemy pieprzem i solą. Połowę prostokąta smarujemy pesto, następnie pośrodku, w linii, układamy kawałki fety. Zwijamy naszą roladę, wierzch delikatnie smarujemy resztą pesto, zawijamy szczelnie w folię (możesz również owinąć roladę nitką i piec w naczyniu żaroodpornym). Roladę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 min w 190 stopniach.
Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!