Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysty kurczak z włosko-bałkańskim środkiem. Do podania na ciepło lub na zimno do kanapek.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242374
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19784
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 433
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6830
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242374
Składniki
Oczyszczone filety z kurczaka ubijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Na folii aluminiowej układamy płaty ściśle koło siebie (nie może być dziur) tworząc prostokąt. Mięso obsypujemy pieprzem i solą. Połowę prostokąta smarujemy pesto, następnie pośrodku, w linii, układamy kawałki fety. Zwijamy naszą roladę, wierzch delikatnie smarujemy resztą pesto, zawijamy szczelnie w folię (możesz również owinąć roladę nitką i piec w naczyniu żaroodpornym). Roladę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 45 min w 190 stopniach.
Podajemy na ciepło lub na zimno. Smacznego!