Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie dla tych którzy za wątróbką nie przepadają. Polecam :)
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 419
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 59
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 214
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 81
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 419
Składniki
Aby dobrze wykonać to danie najlepiej robić na dwóch patelniach. Na jedną patelnię wrzucamy; pokrojoną w krążki cebulę. Podlewamy ją oliwką i lekko wodą. Wsypujemy 3 liście laurowe, 3 nasiona ziela angielskiego sól do smaku i szczyptę pieprzu zmielonego. Cebulka ma się ładnie zeszklić. Na drugiej patelni; Także wlewamy trochę oliwki, odrobinę wody, 3 nasiona ziela angielskiego, 3 liście laurowe, pieprz, sól do smaku. Gdy woda z oliwką rozgrzeje się, wrzucamy wypłukaną wątróbkę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy wątróbka lekko zmięknie, dodajemy wypestkowane i pokrojone w ósemki jabłka. Grzejemy jeszcze parę minut. Jabłka puszczą trochę soku. Da to naszemu daniu bardzo ciekawy smak. Aby danie było gotowe do spożycia, należy połączyć ze sobą gotowe składniki z obu patelni.