Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie dla tych którzy za wątróbką nie przepadają. Polecam :)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5923
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2616
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105854
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2048
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5923
Składniki
Aby dobrze wykonać to danie najlepiej robić na dwóch patelniach. Na jedną patelnię wrzucamy; pokrojoną w krążki cebulę. Podlewamy ją oliwką i lekko wodą. Wsypujemy 3 liście laurowe, 3 nasiona ziela angielskiego sól do smaku i szczyptę pieprzu zmielonego. Cebulka ma się ładnie zeszklić. Na drugiej patelni; Także wlewamy trochę oliwki, odrobinę wody, 3 nasiona ziela angielskiego, 3 liście laurowe, pieprz, sól do smaku. Gdy woda z oliwką rozgrzeje się, wrzucamy wypłukaną wątróbkę. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy wątróbka lekko zmięknie, dodajemy wypestkowane i pokrojone w ósemki jabłka. Grzejemy jeszcze parę minut. Jabłka puszczą trochę soku. Da to naszemu daniu bardzo ciekawy smak. Aby danie było gotowe do spożycia, należy połączyć ze sobą gotowe składniki z obu patelni.