Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polanie gorącej potrawki curry chłodnym sosem czosnkowym okazało się strzałem w dziesiątkę. Danie jest bardzo aromatyczne, sycące i rozgrzewające.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 91
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 107
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 91
Świetna sałatka grillowa! Po tej sałatce polubiłam natkę pietruszki.
Odsłon: 107
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety, paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plastry. Na rozgrzanym oleju podsmażamy fileta do zarumienienia, następnie dodajemy warzywa, wlewamy pomidory, sól, pieprz i curry (1-2 łyżeczki w zależności od preferencji).
Przygotowujemy sos czosnkowy: jogurt łączymy z przeciśnietym przez praskę czosnkiem, natką pietruszki, solą i pieprzem. Chłodzimy.
Na talerz wykładamy ryż, drobiowe curry. Danie polewamy obficie sosem czosnkowym. Możemy udekorować posiekaną natką pietruszki.