Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki i mięso to niezastąpiony duet, który można wykorzystywać na wiele sposobów i wciąż się nie nudzi. Tym razem farsz pieczarkowy zamknięty w drobiowym kotleciku z mięsa mielonego.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424841
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10662
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336939
Składniki
Oczyszczone pieczarki kroimy na półplasterki. Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą oraz odrobiną pieprzu.
Mielone mięso przekładamy do miski. Dodajemy musztardę, jajko, sól, pieprz oraz przyprawę do kurczaka/do grilla, mieszamy. Dodajemy bułkę tartą w takiej ilości, by całość była dość zwarta (ilość zależy jak dużego jajka użyjemy i od samej bułki tartej).
Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy kotleciki. Spłaszczamy je a na środek nakładamy 1-2 łyżki pieczarkowego farszu i zlepiamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.