Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 906
Dodano: 30.04.2018
Odsłon: 9116
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Oczyszczone pieczarki kroimy na półplasterki. Cebulę drobno siekamy.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy pieczarki i smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą oraz odrobiną pieprzu.
Mielone mięso przekładamy do miski. Dodajemy musztardę, jajko, sól, pieprz oraz przyprawę do kurczaka/do grilla, mieszamy. Dodajemy bułkę tartą w takiej ilości, by całość była dość zwarta (ilość zależy jak dużego jajka użyjemy i od samej bułki tartej).
Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formujemy kotleciki. Spłaszczamy je a na środek nakładamy 1-2 łyżki pieczarkowego farszu i zlepiamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

kucharka-amatorka 05 maja 2018Zgłoś do usunięcia
Świetny pomysł!1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 30 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Prezentują się wyśmienicie <3 Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

catha 30 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Smak dzieciństwa, uwielbiam takie połączenia smakowe! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz