Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć rodzinę i przygotować coś specjalnego na obiad? Zrób tę łódeczki, a wszyscy będą zachwyceni. To bardzo proste i efektownie wyglądające danie, które nada się nie tylko na rodzinny obiad, również na imprezę! Ponad 200 przepisów z filmikami na różne okazje znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu .
Filety umyć, osuszyć i usunąć błonki. Przeciąć wzdłuż na pół. Przykryć folią i rozbić delikatnie na cienkie plastry. Przyprawić solą i pieprzem.
Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki.
Na wykałaczkę nabijać po kolei paprykę, ser, pieczarkę , cebulę. Powtórzyć. Szaszłyk warzywny położyć na filecie i zwinąć w rulon.
Następnie obtoczyć w mące, jajku i bułce. Uformować kształt jak de volaille. włożyć do lodówki na 30min. Na mocno rozgrzany olej włożyć roladki i smażyć na złoty kolor z obu stron (ok. 4 min z każdej strony).
Smacznego!
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 141
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 22
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 141
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 22
Składniki
Filety umyć, osuszyć i usunąć błonki. Przeciąć wzdłuż na pół. Przykryć folią i rozbić delikatnie na cienkie plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Na wykałaczkę nabijać po kolei paprykę, ser, pieczarkę , cebulę. Powtórzyć. Szaszłyk warzywny położyć na filecie i zwinąć w rulon.
Następnie obtoczyć w mące, jajku i bułce. Uformować kształt jak de volaille. włożyć do lodówki na 30min. Na mocno rozgrzany olej włożyć roladki i smażyć na złoty kolor z obu stron (ok. 4 min z każdej strony). Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 24
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 158