Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaskoczyć rodzinę i przygotować coś specjalnego na obiad? Zrób tę łódeczki, a wszyscy będą zachwyceni. To bardzo proste i efektownie wyglądające danie, które nada się nie tylko na rodzinny obiad, również na imprezę! Ponad 200 przepisów z filmikami na różne okazje znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu .
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 87
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 32
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 64
Jest to wspaniały, wysoki przekładaniec idealny na każdą okazję. Łatwy do zro...
Odsłon: 87
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 32
Taka babcina postna zupka. Smak i zapach najpiękniejszy na świecie. Z całą st...
Odsłon: 64
Składniki
Filety umyć, osuszyć i usunąć błonki. Przeciąć wzdłuż na pół. Przykryć folią i rozbić delikatnie na cienkie plastry. Przyprawić solą i pieprzem. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki. Na wykałaczkę nabijać po kolei paprykę, ser, pieczarkę , cebulę. Powtórzyć. Szaszłyk warzywny położyć na filecie i zwinąć w rulon.
Następnie obtoczyć w mące, jajku i bułce. Uformować kształt jak de volaille. włożyć do lodówki na 30min. Na mocno rozgrzany olej włożyć roladki i smażyć na złoty kolor z obu stron (ok. 4 min z każdej strony). Smacznego!