Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, dietetyczne i szybkie w wykonaniu paluchy z mielonego udźca indyka z sosem pieczarkowym, w towarzystwie pierożków sacchettini nadziewanych ricottą i kremem pieczarkowo-truflowym:) Po prostu niebo w gębie:)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4191
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30134
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4191
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30134
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy startą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, kaszę oraz przyprawy i wyrabiamy na masę. Formujemy podłużne paluchy i gotujemy na parze około 30 minut.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i szklimy około 5 minut. Dodajemy masło i po chwili pieczarki, obsypujemy odrobiną soli i pieprzu. Smażymy około 10-15 minut. Zostawiamy do przestygnięcia. Następnie dolewamy bulion, dodajemy natkę pietruszki, sól, pieprz i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Podgrzewamy.
Ugotowane na parze paluchy podajemy z ugotowanymi pierożkami, oblane sosem, w towarzystwie ulubionych warzyw. Paluchy można podać również z innymi dodatkami, jednak wraz z sacchettini tworzą niepowtarzalny smak. Smacznego:)