Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, dietetyczne i szybkie w wykonaniu paluchy z mielonego udźca indyka z sosem pieczarkowym, w towarzystwie pierożków sacchettini nadziewanych ricottą i kremem pieczarkowo-truflowym:) Po prostu niebo w gębie:)
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3454
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2785
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 136
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 106
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3454
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2785
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 136
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 106
Składniki
Do zmielonego mięsa dodajemy startą cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, kaszę oraz przyprawy i wyrabiamy na masę. Formujemy podłużne paluchy i gotujemy na parze około 30 minut.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i szklimy około 5 minut. Dodajemy masło i po chwili pieczarki, obsypujemy odrobiną soli i pieprzu. Smażymy około 10-15 minut. Zostawiamy do przestygnięcia. Następnie dolewamy bulion, dodajemy natkę pietruszki, sól, pieprz i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Podgrzewamy.
Ugotowane na parze paluchy podajemy z ugotowanymi pierożkami, oblane sosem, w towarzystwie ulubionych warzyw. Paluchy można podać również z innymi dodatkami, jednak wraz z sacchettini tworzą niepowtarzalny smak. Smacznego:)