Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe roladki z brokułem

Drobiowe roladki z brokułem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2121 Ocena: 47373

Dodano:

Odsłon: 3134

Robiąc krem z brokułów , w trakcie przecierania, zostało nam sporo na sicie. Doprawiliśmy i oto powstały roladki.

Składniki

  • 4 udka z kurczaka bez skóry i kości
  • 500 g brokułów
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek mąki kukurydzianej
  • 2 jajka
  • 10 łyżek panierki panko
  • 100 ml oleju słonecznikowego
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.

    Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Mięso z jednej strony smarujemy farszem, zawijamy.
    Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i panierce.
    Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń