Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem, parówkami drobiowymi, pieczarkami i porą w śmietanie - podumowując ;)
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11219
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 724
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 439
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13337
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11219
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 724
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 439
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13337
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy, odparowujemy na suchej patelni, a następnie rumienimy na maśle.
Kiełbasę kroimy w plasterki. Pora myjemy oraz kroimy w krążki. Mięso myjemy, osuszamy, potem kroimy w małą kostkę. Następnie kurczaka oprószamy przyprawą. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumieni dodajemy kiełbasę oraz pora. Potem znów smażymy pod przykryciem ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając. Przekładamy do rondla.
Dodajemy pieczarki, wlewamy gorący bulion oraz mąkę rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody. Potem zagotowujemy. Po 2 minutach od zagotowania wlewamy śmietanę wraz z wymieszaną musztardą. Następnie podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy.
Na koniec gotujemy makaron al dente zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Przed podaniem potrawy posypujemy ją posiekaną pietruszką.