Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem, parówkami drobiowymi, pieczarkami i porą w śmietanie - podumowując ;)
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 170
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1727
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 337
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 170
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1727
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 337
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy, odparowujemy na suchej patelni, a następnie rumienimy na maśle.
Kiełbasę kroimy w plasterki. Pora myjemy oraz kroimy w krążki. Mięso myjemy, osuszamy, potem kroimy w małą kostkę. Następnie kurczaka oprószamy przyprawą. Smażymy na rozgrzanym oleju. Gdy się zrumieni dodajemy kiełbasę oraz pora. Potem znów smażymy pod przykryciem ok. 8 minut od czasu do czasu mieszając. Przekładamy do rondla.
Dodajemy pieczarki, wlewamy gorący bulion oraz mąkę rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody. Potem zagotowujemy. Po 2 minutach od zagotowania wlewamy śmietanę wraz z wymieszaną musztardą. Następnie podgrzewamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Mieszamy.
Na koniec gotujemy makaron al dente zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Przed podaniem potrawy posypujemy ją posiekaną pietruszką.