Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja nieco odbiega od klasycznego przepisu. Ma za to jedną dużą zaletę - znacznie szybciej przygotowałam tą węgierską potrawę, gdyż zamiast mięsa wołowego wykorzystałam drób. Danie jest przyjemnie pikantne. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4294
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417026
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4294
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417026
Składniki
Filety umyć i pokroić w paseczki. Wymieszać z przyprawami. Smażyć na patelni pod przykryciem raczej bez tłuszczu. Wystarczy sok, który puści mięso. Do garnka wlać kilka łyżek oliwy. Podsmażyć pokrojone cebule, przepuszczone przez praskę ząbki czosnku i pokrojone pieczarki. Seler, marchew oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.. Starte warzywa wrzucić do garnka. Dolać wody. Dodać przyprawy, pokrojone papryki i pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem kilka minut. Potem dodać usmażone mięso. A pod koniec duszenia (wystarczy jakieś 30 minut) dodać zielony groszek. Całość wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić. Można podawać z kaszą, ziemniakami lub pieczywem.