Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja nieco odbiega od klasycznego przepisu. Ma za to jedną dużą zaletę - znacznie szybciej przygotowałam tą węgierską potrawę, gdyż zamiast mięsa wołowego wykorzystałam drób. Danie jest przyjemnie pikantne. Polecam.
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19015
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 423
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8977
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 19015
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 423
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8977
Składniki
Filety umyć i pokroić w paseczki. Wymieszać z przyprawami. Smażyć na patelni pod przykryciem raczej bez tłuszczu. Wystarczy sok, który puści mięso. Do garnka wlać kilka łyżek oliwy. Podsmażyć pokrojone cebule, przepuszczone przez praskę ząbki czosnku i pokrojone pieczarki. Seler, marchew oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.. Starte warzywa wrzucić do garnka. Dolać wody. Dodać przyprawy, pokrojone papryki i pomidory z puszki. Dusić pod przykryciem kilka minut. Potem dodać usmażone mięso. A pod koniec duszenia (wystarczy jakieś 30 minut) dodać zielony groszek. Całość wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić. Można podawać z kaszą, ziemniakami lub pieczywem.