Do góry

Dania główne Przepis na:

Drożdżowe racuchy

Drożdżowe racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4747

Dodano:

Odsłon: 7215

Dla tych, którzy czasem zamiast mięsa wolą zjeść smaczne racuchy, proponuję te przygotowane na drożdżach, podane z konfitura malinową...

Składniki

  • Ciasto drożdżowe :
  • mąka pszenna 530 g
  • drożdże świeże 30 g
  • mleko 1 szklanka
  • maślanka 500 g
  • jajo 1 szt
  • masło 50 g
  • cukier 30 g
  • Dodatki :
  • olej do smażenia
  • konfitura malinowa
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Drożdże połączyć z cukrem. Mleko zagrzać z masłem. Zdjąć z ognia, gdy masło zupełnie się rozpuści. Dodać jajo i maślankę, wymieszać. Do drożdży wsypać mąkę i wlać mleko z maślanką. Wyrobić ciasto. Odstawić na ok. 20 min. w ciepłe miejsce.

  2. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z konfiturą malinową...
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń