Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy czasem zamiast mięsa wolą zjeść smaczne racuchy, proponuję te przygotowane na drożdżach, podane z konfitura malinową...
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Mleko zagrzać z masłem. Zdjąć z ognia, gdy masło zupełnie się rozpuści. Dodać jajo i maślankę, wymieszać. Do drożdży wsypać mąkę i wlać mleko z maślanką. Wyrobić ciasto. Odstawić na ok. 20 min. w ciepłe miejsce.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z konfiturą malinową... Smacznego!