Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy czasem zamiast mięsa wolą zjeść smaczne racuchy, proponuję te przygotowane na drożdżach, podane z konfitura malinową...
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 148
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 148
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem. Mleko zagrzać z masłem. Zdjąć z ognia, gdy masło zupełnie się rozpuści. Dodać jajo i maślankę, wymieszać. Do drożdży wsypać mąkę i wlać mleko z maślanką. Wyrobić ciasto. Odstawić na ok. 20 min. w ciepłe miejsce.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z konfiturą malinową... Smacznego!