Do góry

Dania główne Przepis na:

Drożdżowe Racuchy z Jabłkami

Drożdżowe Racuchy z Jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2934

Dodano:

Odsłon: 3892

Racuchy można zjeść na obiad, można też na kolację.

Składniki

  • -Mąka pszenna - 2,5 szklanki
  • -Mleko - 1,5 szklanki
  • -Drożdże - 25 g
  • -Jajko - 1 szt
  • -Sól - szczypta
  • -Cukier - 2 łyżki
  • -Jabłka - 2 szt
  • -Cukier puder do posypania
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drożdżowe Racuchy z Jabłkami

Przygotowanie

  1. Drożdże wymieszać z 3 łyżkami ciepłego mleka i szczyptą cukru. Odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.

  2. Do miski przesiać mąkę, dodać jajko, ciepłe mleko, cukier, szczyptę soli
    i drożdże.
    Wszystko wymieszać łyżką na gładką masę. Odstawić na około
    1,5 godziny.

  3. Jabłka zetrzeć i dodać do ciasta po wyrośnięciu, wymieszać.

  4. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń