Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można zjeść na obiad, można też na kolację.
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1754
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6066
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1754
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 24
Składniki
Drożdże wymieszać z 3 łyżkami ciepłego mleka i szczyptą cukru. Odstawić na chwilę w ciepłe miejsce.
Do miski przesiać mąkę, dodać jajko, ciepłe mleko, cukier, szczyptę soli i drożdże. Wszystko wymieszać łyżką na gładką masę. Odstawić na około 1,5 godziny.
Jabłka zetrzeć i dodać do ciasta po wyrośnięciu, wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. SMACZNEGO!