Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zawijasy z masą pieczarkową. Polecam :)
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10466
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4741
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7936
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 252
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10466
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4741
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1016
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7936
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 252
Składniki
składniki na ciasto na dwie blaszki o średnicy 22 cm. Wszystkie składniki wyjąć wcześniej z lodówki. Mleko podgrzać aby było letnie. Dodać do niego pokruszone drożdże i 3 łyżki mąki. Wymieszać, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Po tym czasie do zaczynu wsypać przesianą mąkę, wlać roztopione letnie masło, sól, oraz całe jajka. Wyrobić około 10 minut. Podczas wyrabiania, smarować dłonie oliwką, ladę również. Ja na przykład wolę oliwkę niż podsypywanie mąką. Tak przygotowane ciasto włożyć do miseczki, przykryć i odstawić na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Miseczkę posmarować oliwką, wierzch ciasta również.
po godzinie;
Gotowe wyjąć na blat i minutę wyrobić, aby odeszły pęcherzyki powietrza. Rozwałkować i wykroić kółka;
Wyłożyć nimi dno foremek;
Pozostałe ciasto zrolować i dać na wierzch; Tak przygotowane przykryć jeszcze raz ściereczką i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie dno posmarować keczupem i wyłożyć farsz.z pieczarek; 10 pieczarek i 1 cebulka. Sól, pieprz oraz papryka słodka Warzywa pokroić i podsmażyć z przyprawami.
Piec 30 minut w 150 *. U unikać termoobiegu, ponieważ bardzo wysusza drożdżówki. Na wierzch można ułożyć ser żółty i przypiec. Smacznego.