Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwukolorowy makaron z wieprzowiną i szpinakiem, w dwukolorowym kremowym sosie
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4186
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 303
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3654
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4186
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 303
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3654
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Makarony wrzucamy do gotującej, lekko osolonej wody - gotujemy al dente. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku z dwiema łyżkami śmietany - blendujemy na "papkę". Mięso kroimy w małe kawałki, cebulkę drobno siekamy. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju czosnkowego, wrzucamy mięso i cebulkę, doprawiamy wegetą i rumienimy z dwóch stron. Gdy mięso jest gotowe, wlewamy resztę śmietany, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Sos ma odparować i zrobić się kremowy! Gdy makaron jest gotowy, wyciągamy go z wody (nie polewamy zimną wodą!) i od razu wrzucamy na patelnię. Mieszamy. Połowę makaronu nakładamy na talerz. Do drugiej części makaronu dodajemy szpinak - mieszamy dokładnie, i nakładamy na talerz obok pierwszego makaronu. Można posypać parmezanem, przyozdobić natką z pietruszki.
Makarony wrzucamy do gotującej, lekko osolonej wody - gotujemy al dente. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku z dwiema łyżkami śmietany - blendujemy na "papkę".
Mięso kroimy w małe kawałki, cebulkę drobno siekamy. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju czosnkowego, wrzucamy mięso i cebulkę, doprawiamy wegetą i rumienimy z dwóch stron.
Gdy mięso jest gotowe, wlewamy resztę śmietany, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Sos ma odparować i zrobić się kremowy! Gdy makaron jest gotowy, wyciągamy go z wody (nie polewamy zimną wodą!) i od razu wrzucamy na patelnię. Mieszamy.
Połowę makaronu nakładamy na talerz. Do drugiej części makaronu dodajemy szpinak - mieszamy dokładnie, i nakładamy na talerz obok pierwszego makaronu. Można posypać parmezanem, przyozdobić natką z pietruszki.