Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwukolorowy makaron z wieprzowiną i szpinakiem, w dwukolorowym kremowym sosie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 849
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 698
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6095
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 642
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1073
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 849
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 698
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6095
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 642
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1073
Składniki
Makarony wrzucamy do gotującej, lekko osolonej wody - gotujemy al dente. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku z dwiema łyżkami śmietany - blendujemy na "papkę". Mięso kroimy w małe kawałki, cebulkę drobno siekamy. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju czosnkowego, wrzucamy mięso i cebulkę, doprawiamy wegetą i rumienimy z dwóch stron. Gdy mięso jest gotowe, wlewamy resztę śmietany, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Sos ma odparować i zrobić się kremowy! Gdy makaron jest gotowy, wyciągamy go z wody (nie polewamy zimną wodą!) i od razu wrzucamy na patelnię. Mieszamy. Połowę makaronu nakładamy na talerz. Do drugiej części makaronu dodajemy szpinak - mieszamy dokładnie, i nakładamy na talerz obok pierwszego makaronu. Można posypać parmezanem, przyozdobić natką z pietruszki.
Makarony wrzucamy do gotującej, lekko osolonej wody - gotujemy al dente. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do szpinaku z dwiema łyżkami śmietany - blendujemy na "papkę".
Mięso kroimy w małe kawałki, cebulkę drobno siekamy. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju czosnkowego, wrzucamy mięso i cebulkę, doprawiamy wegetą i rumienimy z dwóch stron.
Gdy mięso jest gotowe, wlewamy resztę śmietany, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy. Sos ma odparować i zrobić się kremowy! Gdy makaron jest gotowy, wyciągamy go z wody (nie polewamy zimną wodą!) i od razu wrzucamy na patelnię. Mieszamy.
Połowę makaronu nakładamy na talerz. Do drugiej części makaronu dodajemy szpinak - mieszamy dokładnie, i nakładamy na talerz obok pierwszego makaronu. Można posypać parmezanem, przyozdobić natką z pietruszki.