Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne na chłodniejsze dni. Charakteryzuje się miękkim, soczystym mięsem wieprzowym i delikatnymi ziemniakami, wszystko zanurzone w aromatycznym sosie.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 232
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 232
Składniki
Mięso kroimy w paski doprawiamy ulubionymi przyprawami. Odstawiamy do lodowki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyciągamy mięso wcześniej z lodówki żeby nabrało pokojowej temperatury. Przygotowujemy sobie wszystkie składniki: pieczarki przecinamy na 4, marchewkę w plasterki,ziemniaki obieramy myjemy i kroimy na ćwiartki. Obsmażamy mięso na złoty kolor dodajemy marchewkę,pieczarki, cebulę. Doprawiamy solą pieprzem, czosnkiem i zalewamy bulionem. Gdy mięso będzie al dente dodajemy ziemniaki 10 min przed końcem dodajemy pomidory i pietruszke. Jeśli lubisz i masz pod ręką dodaj również szparagi. Smacznego