Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne na chłodniejsze dni. Charakteryzuje się miękkim, soczystym mięsem wieprzowym i delikatnymi ziemniakami, wszystko zanurzone w aromatycznym sosie.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3693
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 312
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3693
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1268
Składniki
Mięso kroimy w paski doprawiamy ulubionymi przyprawami. Odstawiamy do lodowki najlepiej na całą noc. Następnego dnia wyciągamy mięso wcześniej z lodówki żeby nabrało pokojowej temperatury. Przygotowujemy sobie wszystkie składniki: pieczarki przecinamy na 4, marchewkę w plasterki,ziemniaki obieramy myjemy i kroimy na ćwiartki. Obsmażamy mięso na złoty kolor dodajemy marchewkę,pieczarki, cebulę. Doprawiamy solą pieprzem, czosnkiem i zalewamy bulionem. Gdy mięso będzie al dente dodajemy ziemniaki 10 min przed końcem dodajemy pomidory i pietruszke. Jeśli lubisz i masz pod ręką dodaj również szparagi. Smacznego