Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przyrządzone mięso jest niesamowicie kruche i delikatne w smaku.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414317
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2286
Składniki
Mięso kroimy na dowolne, większe kawałki. Obtaczamy w mące podsmażamy na oleju. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone ogórki oraz kwas z ogórków. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 120 min. Na koniec dodajemy pokrojoną paprykę, dusimy bez przykrycia 15 min. Mąkę (1 łyżka) mieszamy z zimną wodą (100 ml), dodajemy do całości, zagotowujemy, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.