Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszona łopatka wołowa w sosie własnym

Duszona łopatka wołowa w sosie własnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2395 Ocena: 53269

Dodano:

Odsłon: 15661

Tak przyrządzone mięso jest niesamowicie kruche i delikatne w smaku.

Składniki

  • 800 g łopatki wołowej
  • 5 łyżek mąki
  • 50 ml oleju
  • 600 ml bulionu wołowego
  • 4 ogórki kiszone
  • 200 ml kwasu z ogórków kiszonych
  • 1 żółta papryka
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Duszona łopatka wołowa w sosie własnym

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy na dowolne, większe kawałki. Obtaczamy w mące podsmażamy na oleju.
    Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone ogórki oraz kwas z ogórków. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu przez 120 min. Na koniec dodajemy pokrojoną paprykę, dusimy bez przykrycia 15 min. Mąkę (1 łyżka) mieszamy z zimną wodą (100 ml), dodajemy do całości, zagotowujemy, cały czas mieszając.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń